Gündem Ege Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem!

01.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında dün saat 07.00'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Ege Denizinde 5.1 büyüklüğünde deprem

 

AFAD'ın açıkladığı verilere göre; Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesine 56,18 kilometre mesafede 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07.00'de meydana gelen deprem 37,7275 kuzey enlemi, 26,1403 doğu boylamında ve 3,97 kilometre derinlikte gelişti. Depremin Çeşme ve Urla ilçelerindeki beş yerleşim yerine yakın olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Urla ilçesi açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Soyer: Hasar yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

‘İzmir için gerilim ve tehlike arttı’

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 5.1 ve 4.3 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Sözbilir, “Bölgede bulunan doğu-batı uzanımı kuzey-güney eğilimli normal bir fay var. O fay kırılmış oldu. İkeria Adası’nın çevresinde çok sayıda fay bulunuyor. Bu faylar, 6.8 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahipler. Bu depremle kırılmış oldu. Bugün (dün) kırılan fay, Samos fayına paralel bir fay. Fayın, 6.8 büyüklüğünde bir deprem üretmesi durumunda Çeşme ve Sakız Adası’nın güneyinde tsunami, İzmir’de de yıkım tehlikesi yaşanabilir” diye konuştu. Bölgede çok sayıda fayın bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Sözbilir, “Bu faylar bizim karadaki faylarımızla bağlantılı. Bu sebeple İzmir için gerilimin ve tehlikenin arttığını söyleyebiliriz. Bu depremden sonra etraftaki faylar tetiklenirse ana şokla büyük bir deprem de meydana gelebilir” dedi.

Yazarlar