Gündem Ege Üniversitesi’nde yolsuzluk iddiası

Ege Üniversitesi’nde yolsuzluk iddiası

08.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üniversitedeki yöneticilerin ihalelere fesat karıştırdığı, akrabalarını üniversite bünyesinde işe aldığı öne sürüldü

Ege Üniversitesi’nde yolsuzluk iddiası

Adli ve idari makamlara yapılan başvurularda Ege Üniversitesi yönetimi hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları yer aldı.
Başvuruda genel sekreterlikte görevli R.K.’nın çeşitli ihalelere fesat karıştırdığı, karşılığında menfaat temin ettiği ve birçok akrabasını üniversite bünyesinde işe yerleştirdiğine dair iddialar yer aldı.

Haberin Devamı

‘İhale karşılığı rüşvet’

Türkiye’nin en büyük ve köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi’yle ilgili olarak yapılan başvuruda, usulsüz ihale verilmesinden, yakın akrabalar üzerine kurulan şirketlerden mal alınmasına kadar birçok suçlama yer aldı. Suçlamaların odağında ise genel sekreterlikte çalışan R.I. var. Suç duyurunda R.I. ve üniversite yönetimine yönelik suçlamalar şöyle:

- Üniversitedeki ihaleleri almasına yardımcı olduğu İ.D. adlı şahıstan rüşvet olarak ev ve araba aldı. İhalelerin verilmesi konusunda kendisiyle ters düşen bir hastane müdürüne, özel hayatına ilişkin görüntülerle şantaj yaptı. Hastane müdürüne yönelik tehdit ve şantaj için bir mafya grubunu kullandı.
- Çok sayıda akraba ve tanıdığını üniversite bünyesinde işe aldırdı, kendi oğlu da dahil bazılarının memur olmasını sağladı. Yeğeni M.K.’ya ait şirketten hastanenin ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’na ait Tıp Market’in malzemeleri alındı.
- Hastanenin bilgisayar, elektronik ve tıbbi makinelerle ilgili ihaleleri usulsüz bir şekilde önceden belirlenen firmalara verildi. Hastanenin elektronik eşyalarının çoğunu aynı firmadan aldı ve karşılığında rüşvet aldı.
- Rektör, daha önce hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarından soruşturma yapılan bir kişiyi danışmanı olarak görevlendirdi. Bu kişinin seyahat ve maaş masrafları Ege Üniversitesi Vakfı’ndan karşılandı.