Gündem Eğitime engel yok

Eğitime engel yok

17.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Depremde iki bacağını kaybeden Öztemel öğrencileri için hayata tutundu. Sol kolunu kullanamayan Türkiye Tekvando şampiyonu Nisa da “Kolum, tekmeme engel olamaz” diyor

Eğitime engel yok

Van Erciş’te 23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde 63 öğretmen yaşamını yitirirken, depremden sağ olarak kurtulan öğretmenler ise, öğrencileriyle yaşama tutunmaya devam ediyor. İlk görev yeri olan Erciş’te seminer sonrası arkadaşlarıyla çay içmek için gittiği kafede depreme yakalanan ve 16 saat göçük altında kalan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halil Öztemel, Ankara itfaiyesinin göçük altından kurtarmasıyla yeniden hayata döndü. Hastanedeki 4 ay süren tedavisinin ardından protez takılan ve tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden Öztemel, hastaneden çıkar çıkmaz öğrencilerine koştu.

Haberin Devamı

‘Duyarlılığa dönüştü’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un özel davetiyle Konya’dan, “Engelli öğretmenler ve öğrencilerle iftar buluşması”na katılan Öztemel, Milliyet’e yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Şu anda protez bacaklarla Kadınhanı’nda Şakir Ersoy Ortaokulu’nda din kültürü öğretmeni olarak görevimi sürdürüyorum. Çocuklar için ilk başlarda farklı oldu ama alıştılar. Bana olan sevgileri duyarlılığa dönüştü. Gerekirse yardım da ediyorlar. Hatta nöbetleşe yardım ediyorlar.”

Eğitime engel yok

‘Şampiyonluğu engelleyemedi’

Lise son sınıf öğrencisi Nisa Nur Gürses de, Bakan Selçuk’un davetlisiydi. Doğumda doktor hatasından sol kolunu kullanamayan Gürses, engeline rağmen sporla hayata tutunmuş. Yüzmede elde ettiği başarıların ardından tekvando da Türkiye şampiyonu olan Gürses, “Tekvando ayakla yapılıyor benim ayaklarımda bir sıkıntı yoktu. Kolum tekme atmama engel olmaz dedim. Başladıktan 1,5 ay sonra Türkiye şampiyonası olacağını öğrendim. ‘Çok yenisin, yapamazsın’ dediler. 3 ay hazırlıkla şampiyon oldum. Seneye Avrupa şampiyonasında altın madalya hedefliyorum” dedi.