Gündem Eğitime kar yağışı engeli! İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Eğitime kar yağışı engeli! İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

28.11.2023 - 08:06 | Son Güncellenme:

Yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bir ilde okullar eğitime ara verildi. Meteoroloji de İstanbul ve İzmir dahil çok sayıda kente sarı kodlu uyarı yaptı.

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Türkiye hafta sonunu şiddetli sağanak yağış, kar ve fırtınanın etkisi altında geçirirken, dün yine birçok ilde hayat felç oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Artvin ve Kastamonu’da 2 gemi karaya oturdu, 24 personel halat sistemi ve itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.

Haberin Devamı

Fırtına nedeniyle dün de çok sayıda çatı uçması yaşanırken, bazı Karadeniz kentleri ile güneyde Hatay-İskenderun’da sahillerdeki yerleşim yerleri sular altında kaldı. İzmir’de sular altında kalan yaklaşık 1000 ev ve işyerine yönelik hasar tespit çalışmaları sürerken uzmanlar suların daha da yükseleceğini ifade etti.

ANKARA'DA KAR, İSTANBUL VE İZMİR'DE SAĞANAK VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ankara'da kar İstanbul ve İzmir'de ise kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şen şunları söyledi;

Bugün salı. Rüzgar, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de lodos (Güney Batı) kuvvetli esecek. Bu rüzgar deniz taşmalarına neden olmaz.

Haberin Devamı

Bugün Güney Ege'de öğlen saatlerinde başlayacak yağmur akşam Marmara'yı da içine alacak. Akşam Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Kırklareli, İstanbul'un batısında şiddetini artıracak. Akşam ve gece Düzce. Bolu, Kastamonu, Ankara, Boyabat çevreleri kar yağışlı.

İstanbul bugün akşam saatlerinde Avrupa yakası kuvvetli olmak üzere yağmurlu 16 C°
İzmir akşam kuvvetli olarak yağmurlu 15 C°
Ankara akşam yağmur. Kuzeyi KKY ve kar yağışlı 6 C°

BUGÜN İÇİN YENİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgârın Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kıyı Ege’de bugün öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların çarşamba gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleriyle Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bodrum-Antalya Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısı yaparak balıkçılar ve denizcileri tedbirli olmaya çağırdı.

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı

BOZCAADA VE GÖKÇEADA’YA TÜM FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada hattında planlanan bazı tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Gestaş firmasından yapılan açıklamada, “Kabatepe-Gökçeada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifemizde bulunan planlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir” denildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların, Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı ve batılı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kuvvetli olması beklendiğinde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı

Eğitime kar yağışı engeli İstanbul ve İzmir dahil yeni uyarı yapıldı