Gündem Eğitimin bir adım ötesi tartışıldı

Eğitimin bir adım ötesi tartışıldı

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

NUN Okulları, “Eğitimde daha ötesi nedir?” sorusunun cevabını bulmak amacıyla bir zirve düzenledi.

Eğitimin bir adım ötesi tartışıldı

Eğitim fakültesi öğrencileri, öğretmenler ve akademisyenlerden oluşan 500 kişinin katıldığı ‘Eğitimde Bir Adım Ötesi’ başlıklı zirvenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Kemal Sayar yaptı. Günümüzde öğretmenlerin konumunun değiştiğine dikkat çeken Sayar, öğretmenlerin artık öğretmekten çok öğrencilerin bilgiye ulaşabileceği araçları ve ortamı sağlayarak rehberlik ve akıl hocalığı yapmaları gerektiğini belirtti. Eğitimde değişime ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Sayar, “21. yüzyıl yeteneklerine odaklanan, öğrencilerin özneler olarak katılabileceği, öğretmenin daha az öğretip, daha çok araştırma ve eğitim sistemini geliştirmeye zaman ayırdığı, sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldıran bir eğitim reformunu hayata geçirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Oyunun önemi

Sayar’ın konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz moderatörlüğünde Prof. Dr. Belma Tuğrul, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, Gökhan Yücel, Alp Köksal ve Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ın konuşmacı olarak yer aldığı bir panel gerçekleştirildi. Konuşmasında çocuk gelişiminde oyunun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Belma Tuğrul, çocukların dilinin oyun dili olduğunu, onlarla anlaşmaya çalışırken bu dilin kullanılması gerektiğini aktardı.

Çalıştay yapıldı

Eğitimde farklılaştırma konusu üzerine konuşan Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin de çocukların farklılıklarını fark ederek ona göre yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Panelde Gökhan Yücel, yapay zekâ tartışmaları ve teknolojik gelişmelerin eğitime yansımaları üzerinde dururken Khan Academy Türkçenin Direktörü Alp Köksal ise eğitimde dijital dönüşüm konusunda bilgi verdi. Eğitimde doğru bilgiye hızlı ulaşmanın öncelik olduğunu aktaran Köksal, Khan Academy olarak amaçlarının herkese, her yerde, ücretsiz eğitim imkanı sağlamak olduğunu açıklarken Prof. Dr. Ayşen Gürcan da eğitimde yeni nesil hakkında konuştu.