Gündem EGM trafik cezası sorgulama ve GİB trafik cezası ödeme nasıl yapılır?

EGM trafik cezası sorgulama ve GİB trafik cezası ödeme nasıl yapılır?

15.11.2015 - 00:19 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetlerinden trafik cezası sorgulamanızı, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan da trafik cezası ödeme işleminizi yapabilirsiniz. Konunun detayları haberimizde.

EGM trafik cezası sorgulama ve GİB trafik cezası ödeme nasıl yapılır

Günümüzün hızla gelişen teknolojisini trafik denetlemelerinde aktif olarak kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte güvenli ve nizami bir işleyişin sağlanabilmesi amacı ile çok sıkı trafik denetlemeleri gerçekleştiriyor. Özellikle de son yıllarda trafikte artan araç sayısı ve kentlerdeki yoğun nüfus oranları nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü trafik denetlemelerini daha sık ve daha etkin biçimde uygulayabilmesine yardımcı olacak modern teknolojiye sahip olan yeni nesil sistem ve cihazlardan aktif şekilde yararlanıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern sistemlerle donatılan denetleme mekanizmaları aynı zamanda da dijital hizmetlerinde çeşitlenmesini sağlıyor. Özellikle de vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü ile olan işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olacak online hizmetleri resmi web portalı üzerinden vatandaşlara sunarak, sorgulama işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor.

Vatandaşların son yıllarda dijital platform üzerinde en çok kullanmakta oldukları ve aynı zamanda da dijital dünyanın en popüler online uygulamalarından birisi olarak öne çıkan trafik cezası sorgulama uygulamasıyla vatandaşlar artık son derece pratik bir şekilde adlarına kayıtlı trafik cezası veya cezalarının bulunup, bulunmadığını kontrol edebiliyor ya da bulunan trafik cezalarının güncel ve ayrıntılı dökümlerine ulaşabiliyor. Sadece birkaç dakika süren online trafik cezası sorgulama işlemini internete erişim sağlanabilen her yerde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Türkiye’de karayollarında modern teknolojik altyapıya sahip olan Elektronik Denetleme Sistemi ve mobese kamera sistemleri ile trafik denetlemelerini daha etkin biçimde gerçekleştirmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kuralı ihlallerinin tespiti halinde otomatik olarak trafik cezalarını plakaya yazıyor.

Haberin Devamı

Modern altyapıya sahip olan bu yenilikçi denetleme sistemleri ile yapılan uygulamalarda tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde, ihlal niteliğine göre trafik cezası araç sürücüsü durdurulmadan araç plakasına trafik cezası yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine trafik cezası beyanı posta yolu ile yapılıyor. Bu sebeple Emniyet Genel Müdürlüğü dijital platform üzerinde online trafik cezası sorgulama hizmetini vatandaşlara sunarak, trafik cezalarının olup, olmadığını ve olan trafik cezalarının ayrıntılı dökümlerini internet kolaylığında öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web portalından ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi portalından kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi günün her saatinde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.

İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemlerini GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde sorgulama işlemlerini ‘plaka(varsa özel plaka)’, ‘ T.C. kimlik numarası(yada vergi kimlik numarası)’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerinin eksiksiz ve düzenli olarak girilmesi gerekiyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasında gerçekleştirilen trafik cezası sorgulamasıyla görülen tüm trafik cezalarına ilişkin olarak anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor.