Gündem Ehliyetsiz ve alkollü sürücünün çarptığı polis şehit oldu!

Ehliyetsiz ve alkollü sürücünün çarptığı polis şehit oldu!

21.11.2021 - 10:10 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz ve alkollü sürücü K.E.T.’nin (16) otomobille çarptığı polis memuru Yusuf Ceylan (39), şehit oldu. Olay sonrası K.E.T. tutuklandı, arkadaşı ise serbest bırakıldı.

Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi'nde dün saat 23.00 sıralarında kontrol noktasında denetim yapan polis ekipleri, K.E.T. yönetimindeki 61 ABU 585 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan K.E.T. aracıyla polis memuru Yusuf Ceylan'a çarparak kaçtı.

Haberin Devamı

Yaralanan Ceylan, çağırılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra otomobilini bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan K.E.T. polis tarafından yakalandı. Ehliyetsiz ve alkollü olduğu tespit edilen K.E.T. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KURTARILAMADI

Hastanede tedaviye alınan polis memuru Yusuf Ceylan, bu sabah doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Samsun nüfusuna kayıtlı, Akçaabat Trafik Şubesi'nde görevli polis memuru Ceylan, kentte düzenlenecek törenle memleketine uğurlanacak.

Bu arada, K.E.T.'nin polisi memuruna çarptığı anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

 

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN

Trabzon'da ehliyetsiz ve alkollü sürücü K.E.T.'nin kullandığı otomobille çarpması sonucu şehit olan 18 yıllık polis memuru Yusuf Ceylan (39), için tören düzenlendi. Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene; şehidin annesi Hamide, babası İlyas, eşi Havva (37), kızları Elif Sena (13), Eslem Sıla (8) ve Melis Nare Ceyhan (1), Vali İsmail Ustaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adem Şen, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, şehit polisin mesai arkadaşları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİDEN AİLELERE ÇAĞRI

Şehit polisin özgeçmişinin okunduğu törende ailelere seslenen Vali Ustaoğlu, "Acımız büyük, hüznümüz fazla. O taşıdığı devletin kutsal üniforması ile bu toplumun huzuru, güvenliği, evlerimizde rahat bir şekilde uyuyabilmemiz ve seyahat edebilmemiz için gecenin o saatinde görevi başındayken maalesef 16 yaşında, alkollü ve sürücü belgesi olmayan bir gencin üzerine araç sürmesi sonucu şahadete yürüdü. Çok şehitler ve gaziler verdik. Ama böyle hepimizi derinden üzen bir olayla şahadete yürümesi de bizim için ayrı bir hüzün oldu. Ben buradan ailelere özel olarak seslenmek istiyorum; gecenin o saatinde, 16 yaşında bir çocuğun nerede olduğunu, ne yaptığını, bizim ailelerimizin takip etmesi, bilmesi lazım" dedi.

Haberin Devamı

BABASININ POLİS ŞAPKASINI TAKTI

İl Müftüsü Osman Aydın'ın duası sonrası şehit polis memuru Yusuf Ceyhan, yarın toprağa verileceği memleketi Samsun'a uğurlandı. Törende şehidin kızlarından Elif Sena babasına ait polis şapkasını takarken, Eslem Sıla ise ceketini giyip gözyaşı döktü. Acılı aile tören alanında taziyeleri kabul etti. Şehidin annesi ve eşini güçlükle teselli edildi.

ARKADAŞI DA GÖZALTINDA

Bu arada, emniyette sorgusu süren sürücü K.E. T.'nin olay sırasında yanında bulunan arkadaşı M.E. (16) de gözaltına alındı. İncelemelerde sürücünün 0,84, arkadaşının ise 0,03 promil alkollü olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDI

Polis memuru Yusuf Ceylan'a çarpıp şehit eden K.E.T. ile yanındaki arkadaşı M.E. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden K.E.T. tutuklandı, arkadaşı ise serbest bırakıldı.

ANAHTARI CEBİNDEN ALMIŞ

'Görevi başındaki memuru kasten öldürmek' suçundan tutuklanan K.E.T.'nin daha önce gasp, yağma, yaralama gibi 5 farklı suç kaydı bulunduğu belirtildi. K.E.T.’nin olayda kullandığı aracın anahtarını, sahibi tarafından emanet verilen kişinin cebinden habersiz alıp gezmeye çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

 

Ehliyetsiz ve alkollü sürücünün çarptığı polis şehit oldu