Gündem Ekmek ve su korkusu

Ekmek ve su korkusu

30.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konda’nın gerçekleştirdiği ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı’ araştırmasına göre, toplum iklimdeki değişimle birlikte gıdaya erişememekten ve susuzluktan korkuyor.

Ekmek ve su korkusu

Yuvam Dünya Derneği’nin yaptırdığı araştırma, 74 ilde 3 bin 22 kişi ile görüşülerek hazırlandı. Araştırma sonuçlarına göre, her 3 kişiden 2’si iklim değişikliğinden dolayı meydana gelebilecek bir olay veya durumda başkalarına kıyasla daha fazla zorlanacağını belirtiyor ve daha kırılgan hissediyor.

Haberin Devamı

İklim için söndürüyoruz

Toplumun yüzde 72’si iklim değişikliğinin olası etkilerinin başında gelen gıdaya erişimde zorlanmaktan endişe ediyor. Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu da halkın en çok sağlık problemleri ve susuzluk yaşamaktan korkması. Önümüzdeki 2 yılda başlarına gelebilmesi en olası iki olay sorulduğunda katılımcıların en tedirgin olduğu olay yüzde 54 ile sağlık problemi yaşamak olurken, ikinci sırada ise yüzde 38 ile susuzluk çekmek yer aldı.

Araştırmada katılımcıların, iklim değişikliğiyle mücadele için en çok; enerji tasarrufu, sade yaşam, geri dönüşüm ve tek kullanımlık ürünlerinden kaçınmayı tercih ettiği görülürken, bireysel önlemlerde de yüzde 83 ile evde veya işyerinde enerji tüketimini azaltmanın öne çıktığı saptandı.