Gündem Elazığ depremi kayıpları

Elazığ depremi kayıpları

11.03.2010 - 15:38 | Son Güncellenme:

Elazığ’da meydana gelen depremde 232 büyükbaş, 2 bin 777 küçükbaş, 9 tek tırnaklı hayvan telef oldu, 20 arı kovanı dağıldı.

Elazığ depremi kayıpları

Öncelikle yardım malzemelerini vatandaşlara dağıtan İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, daha sonra 7 ekip halinde Kovancılar, Palu, Karakoçan ilçeleri ve köylerinde hayvanlarla ilgili araştırma yaptı.

Ekipler, 232 büyükbaş, 2 bin 777 küçükbaş, 9 tek tırnaklı hayvanın telef olduğunu, 20 arı kovanının dağıldığı belirledi.

Depremde annesi ölen kuzuların süt dönemi beslenmesinin tamamlanması için ilk etapta 300 kilogram süt tozu ve biberon temin edildi. Kesime getirilen hayvanlar için kombinalarda önlem alındı.

Depremde oluşan yem kayıpları için bedeli kriz merkezince karşılanmak üzere ihtiyaca göre yem temin edilecek, hayvanları telef olan üreticilere tüm çalışmalar bittikten, afet komisyonları oluşturulduktan sonra 2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun’a göre ödeme yapılacak.

Müdürlük, afet gören köylerde tarımsal kalkınma kooperatifleri kurulması ve "0" faizli hayvancılık desteği için çalışmalara başladı.