Gündem ‘Elif’in ölümünde annesi de kusurlu’

‘Elif’in ölümünde annesi de kusurlu’

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Annesiyle kayarken kızağın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Elif’in ölümüyle ilgili davada bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda annenin kusuru olmadığı belirtilirken, savcı ise ‘özen ve dikkat göstermediği için anne kusurludur’ dedi

‘Elif’in ölümünde annesi de kusurlu’

Uludağ’da, geçen yıl ocak ayında annesi ile kayarken, kızağın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Elif Uymuşlar’ın (7) ölümüyle ilgili davada bilirkişi raporu hazırlandı.
İstanbul’da bir kamu kurumunda memur olan Ceyda Uymuşlar (35), kızları Zeynep (13) ve Elif ile 25 Ocak 2015’te Uludağ’a geldi. Kızak kiralama yerine giden Uymuşlar, Bahadır Gürtuşgil’den kızak kiralamak istedi. Gürtuşgil’in pistlerin bozuk olması sebebiyle kızakları kiraya vermeyeceklerini söylemesi üzerine anne ısrarcı olunca ikili anlaştı.
Piste giden Uymuşlar, kızlarıyla kaymaya başladı. Kızağın hızlanmasıyla Uymuşlar kontrolünü kaybetti. Zeynep kızaktan düşerken, anne Ceyda ile Elif 5 metre yüksekliğindeki dere yatağına yuvarlandı. Kafasını kayaya çarpan Elif, yaşamını yitirdi.
‘Vicdan yaptım, verdim’
Bilirkişinin raporuna göre, kızak pistinin işletmecisi Taşdemir’in güvenlik önlemleri almadan kızak pistini işletmesi, Uymuşlar’a kızak kiralayan Tilki ile Gürtuşgil’in güvenlik tedbiri almadan kızak vermesi sebebiyle kusurlu oldukları belirtildi. Ayrıca raporda Uymuşlar’un kusursuz olduğu ifade edildi. Cumhuriyet savcısı ise, ‘Velayetin kullanımı gereği çocuklarına gerekli özeni gözetme yükümlülüğü olan annenin özen göstermeden çocuğunu kızak aracına bindirdiği için kusurlu olduğunu’ belirtti. Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ceyda Uymuşlar’a 2 ile 15 yıl, diğer şüpheliler hakkında ise 2 ile 18 yıl arası hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada suçlamayı kabul etmeyen Bahadır Gürtuşgil, “Bana, ‘çocukların hevesini kırma bize yardımcı ol’ gibi şeyler söyledi. Ben de vicdan yaptım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.