Gündem Emekli bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatırılacak? 2019 bayram ikramiyesi

Emekli bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatırılacak? 2019 bayram ikramiyesi

22.07.2019 - 14:04 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için geri sayım başladı ve gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Peki merakla beklenen bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? İşte 2019 Kurban Bayramı emekli ikramiyelerine ilişkin ayrıntıları...

Emekli bayram ikramiyeleri hangi tarihte yatırılacak 2019 bayram ikramiyesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin yatırılmasını bekliyor. Ramazan Bayramı'nda biner liralık bayram ikramiyelerini alan emeklilerin gözü yeni tarihte. Peki, Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı 11 - 14 Ağustos arasında kutlanacak. Kurban Bayramı’nda Arife gününün 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle de emeklilere ödenen ikramiyelerin 5 - 9 Ağustos arasında ödenmesi bekleniyor. Emekli maaş ve ikramiyelerinin verileceği tarih, SGK’nın resmi açıklamasıyla kesinleşecek.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyeleri, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı bağlanan emeklilere de verilecek. Bunun yanı sıra bayramda maaş almaya hak kazanan yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanacak.