Gündem Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

24.06.2021 - 09:45 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. 1 aydan az bir sürenin kaldığı Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihlere çevrildi. Binlerce emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 12,5 milyon emekli bayram öncesinde hesaplara yatırılacak olan 1.100 TL bayram ikramiyelerine gözünü dikti. 3 dönemdir 1.000 TL olarak ödenen bayram ikramiyesine bu yıl Ramazan Bayramı öncesinde zam yapıldı ve 1.100 TL olarak ilk ödeme Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ HANGİ TARİHLERDE HESAPLARA YATIRILACAK?

Kurban Bayramı bu yıl 20-24 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. 19 Temmuz tarihinin arefe günü olması nedeniyle ikramiyelerin bir hafta öncesinde yani 12-16 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. İlk olarak 2018 yılında verilmeye başlanan emekli ikramiyesi 3 dönemdir 1.000 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. Bu yıl yapılan 100 TL'lik zam ile birlikte Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara 1.100 TL yatırılmıştı.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

Haberin Devamı

Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak.