Gündem Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini internetten yapabilir miyim?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini internetten yapabilir miyim?

26.07.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Emekli maaş hesaplama ve sorgulama işlemleri ile vatandaşlar kolaylıkla maaş bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması sayesinde siz de maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını haberimizden öğrenmeniz mümkündür.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini internetten yapabilir miyim

İnsanlar belirli bir yaşa geldiklerinde bazı durumlar için çaba göstermeye başlamaktadır. Bu durumların en başında iş hayatına atılmak vardır. Bundan sonraki hedef ise iş hayatından sonra emekli olabilmektir. Emeklilik hayatına hak kazanan insanlar belirli bir yaşın ardından hiç bir iş yapmadan emekli maaşını aylık olarak düzenli bir şekilde tahsil etmektedir. Emekli olmak için ise vatandaşların iş güç sahibi iken vatandaşlar yapması gereken bazı işlemler vardır. SGK (Sosyal Sigortalar Kurumu) kuruluşları üzerinde hizmet veren sigorta kuruluşları tarafından sunulan emeklilik ve sağlık hakkı vatandaşların refah ve elit yaşam sürmesi için tasarlanmıştır. SGK kuruluşunun sunmuş olduğu sigorta kurumları arasında en bilindik olanlar SSK ve Bağ-Kur kuruluşlarıdır.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) bir kimse yada bir iş yerinde işçi olarak çalışması sonucunda iş yerinin o kişiye yapmakla hükümlü olduğu sigorta durumudur. Bağ-Kur ise herhangi bir kimsenin kendi iş yerini açması ve hizmete sunması sonucunda yapmakta olduğu sigorta kuruluşudur. SSK ve Bağ-Kur kuruluşları üzerinden hizmet alabilmek için her ay düzenli olarak belirli miktarda prim ödemesi yapılması gerekmektedir. Bu prim ödemelerinin ardından yaş kriteri dolduktan sonra vatandaşlar emeklilik hakkından kolay bir şekilde yararlanmaktadır. Emekli olan kişilerin yada emekli olmasına yakın olan kişilerin merak ettikleri bir başka husus ise emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi sadece online platformlar üzerinden gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

Biz vatandaşlara sunulan online uygulamalardan yola çıkarak e-Devlet sistemi üzerinden bizler de de emekli maaşımızı kolayca sorgulatabiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet ağından SSK sigortalılarına yönelik olan bu sistem sayesinde emekli maaşınızı yalnızca birkaç dakika içerisinde yapabilir ayrıca üstelik emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini en iyi şekilde gerçekleştirebiliriz. Binlerce kişi tarafından merak edilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi için bizler de internet sektörünü kullanabiliriz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi ile ilgili olarak bizler de kendimizi en iyi şekilde geliştirip ilerletebiliriz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi için ise devletin düzenlemiş olduğu e-Devlet hizmeti üzerinden kolayca hizmet alabiliriz. Yapabileceğiniz bu emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için PTT merkezlerinden bir şifre almanız gerekir. Bu şifreyi aldıktan hemen sonra T.C. kimlik numaranız ve bu e-Devlet şifresi ile resmi siteye girişinizi yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama başlığını ise sistem de sağ tarafta bulunan e-Hizmetler bölümünde yer alır. Sizlerde bu bölümden sayfaya ulaşabilirsiniz. Öncelikle sizler sayfanın emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi için sizlerden istenilen bilgileri düzgün bir şekilde sisteme girmeniz gerekir. Sonrasında da bu bilgilerin tamamına kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Artık ne zaman isterseniz kısa bir sürede girişinizi yapabilir kolay bir şekilde bu sistemden hizmet alabilirsiniz.