Gündem Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Öğrenin!

Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Öğrenin!

20.06.2015 - 12:41 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamalarını kullanarak son derece pratik bir şekilde emekliliğinizin ne zaman olacağını en ayrıntılı ve güncel şekilde öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik ile ilgili bilgi alımı konusunda sigorta mükelleflerine önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Her vatandaşın, yaşlılık döneminde sosyal güvence kapsamı altında olabilmesi, emekli maaşı alabilmesi ve daha yüksek yaşam standardına sahip olabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu durumda her çalışan sigortalı vatandaş için emekliliğin ne zaman olacağı gibi son derece önemli bir soruyu ortaya çıkartıyor. Bu nedenle de günümüzde sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Sigorta mükellefleri eskiden emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilmeleri ve daha ne kadar sigortalı olarak çalışmaları gerektiğini öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerine gitmeleri ve burada günün büyük bir kısmını alabilen sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalıyordu.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ancak son yıllarda sigorta mükelleflerine daha kaliteli, daha hızlı ve daha modern bir sigorta hizmeti sunabilmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından modern teknolojinin sunduğu internet fırsatları en etkin şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son yıllarda yaşamın her alanında son derece yoğun bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisini sigorta mükelleflerine sunulan sigorta hizmetlerinde de aktif bir şekilde kullanması ile birlikte sigorta mükellefleri pek çok önemli avantajdan ve kolaylıktan sigorta işlemlerinde de yararlanabilme fırsatını yakalıyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde oluşturulan online hizmet ağı içerisindeki sigorta hizmet uygulamalarını kullanarak, pek çok sigorta işlemini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması günümüz modern Türkiye’sinde sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en çok kullanmakta olduğu online hizmet uygulamaları başında kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükelleflerinin emekliliklerin ne zaman olacağını ve emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilmelerini sağlayan bir hesaplama uygulaması olurken, emeklilik başvurularında sadece kendi sisteminde yer alan sigorta bilgileri emeklilik hesaplama işlemlerinde kullanılıyor. Bu nedenle de sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulamasını kullanarak emeklilik başvurularını gerçekleştirmemeleri ve bu ayrıntıyı unutmamaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan bu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde öğrenebildikleri güncel sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu aşamada sigorta mükellefleri uygulama üzerinde ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin hangi tarihte olacağını, emeklilik yaş haddini doldurabilmeleri için kalan yaşı yıl, gün ve ay olarak öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan pek çok işlemini internet kolaylığında yapabilmesine olanak sağlamakta olan bu uygulamalar aynı zamanda da sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmeleri gibi son derece önemli ancak oldukça basit olan konularda da önemli fırsatlardan yararlanabilmelerini sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilmekte olan bu online hizmet uygulamaları içerisinde emekliliğine ne kadar kaldığını öğrenmek isteyen SSK sigortalısı için ne zaman emekli olurum uygulaması bulunuyor. Sigorta mükellefleri tarafından bu online hizmet uygulaması son derece yoğun şekilde kullanılıyor.