Gündem Emeklilik yaşımı nasıl hesaplayabilirim?

Emeklilik yaşımı nasıl hesaplayabilirim?

15.05.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik yaşı hesaplama işlemleri ile öğrenmek mümkündür. Gelişen teknoloji ile birlikte ne zaman emekli olabileceğinizi internetten öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak için yazımızın devamını inceleyiniz.

Emeklilik yaşımı nasıl hesaplayabilirim

Emekli olmak çalışan her insanın hayalidir. Çalışma hayatımızın yoğunluğu ve yoruculuğu arasında sürekli olarak emekli olma hayalleri kurarız. Emekli olabilmek için de bir takım şeyleri bilmek isteriz. İşte sizler için bu yazımızda emekli olacağınız günü öğrenebileceğiniz bir sorgulama işleminden bahsedeceğiz. Günümüzdeki ileri teknoloji sayesinde birçok şeyi elektronik aletler yardımı ile dakikalar içerisinde yapabiliyoruz. Bu işlemlerden bir tanesi de emekli olacağınız günü öğrenebildiğiniz ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilmek için yazımızın devamını okumanız yeterlidir.

Haberin Devamı

Emekli olabilmek için iki temel şartı yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Bu temel şartlardan birincisi belirlenen süre ve yıl boyunca bir işte sigortalı olarak çalışmış olmaktır. İkincisi ise çalışılan süre boyunca her ay düzenli olarak sigorta priminizi kurumunuza ödemeniz gerekmektedir. Bu iki şartı yerine getirdiğiniz zaman emekli olmuş olacaksınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olduğunuz ilk aydan itibaren de emekli maaşınızı almaya başlayabilirsiniz.

Yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi ne zaman emekli olurum uygulaması internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamasının yapıldığı resmi internet sitenin ismi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi; devlet dairesi işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı bir platformdur ve E-Devlet sistemi üzerinden 22 farklı işlem yapabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda E-Devlet sistemi oldukça güvenli ve yüksek koruma içeren bir sitedir. E-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum uygulaması veya herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün olmayacaktır. E-Devlet şifrenizi alabilmek için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra şifrenizi alabilmek için yetkili bir kişiye şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz kullanılarak sizin adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra şifrenizi size özel bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. E-Devlet şifresine sahip olduktan sonra veya zaten bir şifreniz varsa ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine girmeniz gerekmektedir. Daha sonra ne zaman emekli olurum uygulamasının sekmesine ulaşmanız gerekmektedir. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumları için farklı olarak yapılan bu işlem için kurumunuzun sayfasına ulaştığınızdan emin olunuz. Bağkantı adresleri her kurum için farklıdır. Ancak bağlantı adreslerinden sonra yapılacak bütün işlemler ortak olarak yapılmaktadır. Kayıtlı olduğunuz kurumun uygulama sayfasında olduğunuzdan emin olduktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfa üzerindeki ilgili yerlere T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Kimlik doğrulama işleminizi tamamlamak için “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan sayfa üzerinden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yazarlar