Gündem Emniyet buldu jandarma vurdu

Emniyet buldu jandarma vurdu

19.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İnterpol’ün kırmızı bültenle aradığı, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde “turuncu” kategoride yer alan “Azat Kendal” kod adlı terörist Necati Utku Kiraz, Diyarbakır kırsalında emniyet ve jandarma işbirliğiyle düzenlenen operasyonda, beraberindeki terörist ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Emniyet buldu jandarma vurdu

ANKARA Milliyet - Yeni bir eylem hazırlığında olduğu belirtilen terörist Kiraz’ın, Türkiye’de aralarında Güvenpark saldırısının da bulunduğu pek çok kanlı eylemin planlayıcıları arasında olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Görüntüleri alındı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada operasyonlarının detaylarına ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Lice/Daralan köyü kırsalında Azat Kendal kod adlı Necati Utku Kiraz ve Mazlum kod adlı 2 bölücü terör örgütü mensubunun eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bu çalışmalar neticesinde EGM-İHA marifetiyle teröristlerin görüntüsü alındı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile kurulan koordine neticesinde bölgeye J- İHA’nın da yönlendirilmesi sağlandı.

Atak’lar vurdu

Eren Abluka -21 operasyonu kapsamında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca Daralan köyü mücavirinde zırhlı araçlarla yapılan müdahale neticesinde 1 bölücü örgüt mensubu, bölgeden kaçmaya çalışan diğer bölücü örgüt mensubu da hava unsurları ve ATAK helikopteri vasıtasıyla etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarından Necati Utku Kiraz’ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle ve terör arananlar listesinde turuncu kategoride aranan sözde- Özel Kuvvetler içerisinde faaliyet gösteren bir terörist olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Kanlı eylemlerin faili

Kiraz’ın 2016’da Ankara’da Güvenpark otobüs durakları önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili yürütülen soruşturmada adının geçtiği tespit edildi. Teröristin yine 2019’da Hezan Karakol Tepesi’ne roket atılması eylemi ile 2021 yılında Bingöl-Genç ilçesinde Yolaçtı köyü bölgesinde görev yapan Fırat Aksa Elektrik İdaresine ait aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan EYP’nin patlaması ile 2 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının faillerinden olduğu saptandı.