GündemEmniyet müdürü eşleri ByLock grubu kurmuş

Emniyet müdürü eşleri ByLock grubu kurmuş

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonlarda, ByLock’ta grup kurarak mesajlaştıkları belirlenen 15 şüpheliden 7’si gözaltına alındı. Şüphelilerin eski polis müdürlerinin eşleri oldukları belirlendi

Emniyet müdürü eşleri ByLock grubu kurmuş

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcıları tarafından FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme programı ByLcok kullanıcılarına yönelik olarak yaptığı çalışmalarda 15 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Tamamı kadın olan şüphelilerin, 17/25 Aralık sürecinde rolü olan eski emniyet müdürlerinin eşleri olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüphelinin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri İstanbul, Ankara, ve Bursa’da geçtiğimiz gün operasyonlar düzenledi.

7 şüpheli yakalandı

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, FETÖ/PDY soruşturmasının tutuklu sanıklarından eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin eşi Semra Köse, eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gaffur Ataç’ın eşi Rabia Ataç, eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz’ün eşi Zeliha Açıkgöz ile eski Mali Şube Teknik Büro Amiri Ayhan Arıkanoğlu’nun eşi Ayşe Arıkan’ın da arasında olduğu 7 şüpheli yakalandı. Şüpheliledrin ByLock’ta grup kurarak mesajlaştıkları belirtiliyor.

Haberin Devamı

Aynı soruşturma kapsamında geçen hafta da 17/25 Aralık sürecinin kilit ismi tutuklu eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın eşi Esra Filiz Saygılı ile yine tutuklu eski Mali Şube müdür yardımcısı Kazım Aksoy’ un eşi Sümeyya Aksoy gözaltına alınmıştı.

Sorguları devam ediyorVatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek nezarethanelere konan ByLock kullanıcısı 13 eski müdür ve amir eşinin sorgulanmaya başladıkları öğrenilirken, firardaki 8 ByLock kullanıcısı eski müdür ve amiri eşinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.