Gündem Emrah Serbes’in cezasına itiraz

Emrah Serbes’in cezasına itiraz

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir - Aydın yolunda 22 Eylül 2017’de ‘Behzat Ç.’ dizisinin senaristi, yazar Emrah Serbes’in neden olduğu kazada Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün (51) ve kızı Zeynep (16) ölmüştü.

Emrah Serbes’in cezasına itiraz

Otomobiliyle önünde seyreden araca çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan tutuklu sanık Emrah Serbes hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

‘Yasaya aykırı’

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Temmuz’da yapılan karar duruşmasında Emrah Serbes’e 13 yıl 4 ay; kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne sürerek gerçeğe aykırı ifade veren Kenan Doğru’ya ise 1 yıl hapis cezası verilmişti. Kazada annesini, babasını ve kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, avukatı Burcu Ece Güler aracılığıyla 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Emrah Serbes ve Kenan Doğru hakkında verdiği hapis cezasının usul ve yasaya aykırı olduğu iddiasıyla istinaf yoluna başvurdu. Avukat Güler, Emrah Serbes ve Kenan Doğru’nun daha fazla ceza alması için “süre tutum” dilekçesiyle kararı istinafa taşıdıklarını belirtti. ? İZMİR AA