Gündem En büyük ihtiyaç barınma, temizlik

En büyük ihtiyaç barınma, temizlik

24.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından hayata tutunmaya çalışan depremzedelere destek açısından en önemli konu, yurt çapındaki yardımların devam etmesi.

En büyük ihtiyaç barınma, temizlik

Devletin çalışmalarının yanı sıra halkın yardımları, yaşamların yeniden kurulabilmesinde büyük rol oynayacak. Bölgedeki depremlerin kış şartlarında meydana gelmesi barınmayı en temel ihtiyaç haline getiriyor. Barınmanın yanı sıra hastalıkları önlemek için de gerekli olan temizlenmeyi sağlamak için ise hijyen setlerine ihtiyaç duyuluyor. Sabun, kadın pedi, çocuk bezi, şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi malzemelerden oluşan hijyen setleri hayati değer taşıyor. Ayrıca soba, seyyar tuvalet de ihtiyaç listesinde en üst sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

Kolide ne olmalı?

Yardım seferberliğini sürdüren Bilecik Belediyesi gıda ve hijyen malzemeleriyle dolu kolileri deprem bölgesine gönderiyor. Bilinçli yardım yapılması için AFAD ve Kızılay’ın acil ihtiyaç listelerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirten Vali Dr. Kemal Kızılkaya, “Hijyen kolisinin içine beş adet el sabunu, 1 litre kolonya, altı adet havlu peçete, 16 adet tuvalet kağıdı, üç adet ıslak mendil, iki kilo deterjan, 1 litre şampuan, iki adet diş macunu, dört adet dış fırçası, bir adet el kremi, bir paket kadın pedi konulmalı. Gıda kolisinin içinde ise 2 kilo pirinç, 2 kilo bulgur, 2 kilo nohut, 2 kilo mercimek, 2 litre ay çiçek yağı, salça, 2 kilo şeker, tuz, 1 kilo un, 1 kilo çay, 1 kilo makarna koyarak yardımda bulunulabilir” dedi. Depremin ilk gününden bu yana okullarını adeta fabrikaya dönüştüren meslek liseliler de afetzedelere yardım seferberliğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

En büyük ihtiyaç barınma, temizlik

Isparta’da AFAD gönüllüsü Sultan Akar, deprem bölgesinde halka yardımcı oluyor.