Gündem En ‘can’dan arayış

En ‘can’dan arayış

09.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük kızları Pınar’ı ilik nakli için uygun donör bulunamayınca kanserden kaybeden anne-baba, aynı hastalığa yakalanan 11 yaşındaki kızları Suzan için uygun ilik bekliyor

En ‘can’dan arayış

Gaziantep’te Ayşe-Şefik Yalçın’ın büyük kızları Pınar 6 yıl önce ilik kanserine yakalandı. Tek çare ilik nakliydi. Ancak ilik bağışı için uygun donör bulunamayınca 7 yaşında hayatını kaybetti. Ailenin küçük kızları, 11 yaşındaki Suzan da ilik kanseriyle mücadele ediyor. Suzan için de tek çare ilik nakli. Aile, 2 yaşındayken ilik kanserine yakalanan Suzan’a uygun ilik bulmak için seferber oldu; fakat hâlâ ilik bulunamadı. Sağlık Bakanlığı’yla iletişim halinde olan aile, ilik bulunması için kan bağışı bekliyor.

Haberin Devamı

‘Okulumu çok özledim’

4 çocuk babası Şefik Yalçın’ın, kızı Suzan’ı sık sık hastaneye götürmesi ve düzenli bir işte çalışamaması nedeniyle aile yoksullukla da mücadele ediyor. Evde hapis hayatı yaşadığını, artık yürümeye gücünün kalmadığını söyleyen Suzan, uygun ilik bulunmasıyla iyileşmeyi ve doktor olmayı düşlüyor. “Evde eğitim görüyorum ama okulumu çok özlüyorum” diyor.

Bulunursa yaşayacakKızının gözlerinin önünde eridiğini belirten Ayşe Yalçın ise şunları söyledi: “Pınar’dan sonra Suzan’ı da kaybetmek istemiyoruz. Tek umudumuz uygun ilik bulunması. Duyarlı kişiler uygun ilik için kan bağışı yaparsa seviniriz. Öte yandan evimiz kira. Suzan’ın burada yaşaması bile sağlığına zararlı.”