Gündem En güzel sahilleri İle Gine

En güzel sahilleri İle Gine

30.04.2018 - 10:36 | Son Güncellenme:

Gine Cumhuriyeti olarak bilinen bu ülke konum olarak Afrika Kıtası’nda yer almaktadır. Çok önemli sınır komşuları ve sahilleri vardır. Atlas Okyanusu da Gine'nin batı kısmında yer almaktadır. Sürekli adından bahsettiren Fildişi Sahili ile sınırı bulunmaktadır. Bir çok sahille şeridi vardır.

En güzel sahilleri İle Gine

Gine coğrafi konumu

Haberin Devamı

Gine ülkesinin kıyı kesimlerde arazi geniş düzlüklerden oluşmakta iken iç kesimlere doğru yükselti artmaktadır. Bazı bölgelerde geniş ormanlık alanlar vardır. Gine'nin en yüksek noktası Nimba Dağı'dır. Nimba Dağı'nın Gine için önemi büyüktür. Nimba Dağı UNESCO tarafından dünya mirası olarak listeye alınmıştır. Yine bölge de Nijer Nehri vardır. Nijer Nehri Afrika Kıtası’nın adını sürekli duyuran önemli nehirleri arasındadır. Birçok ovanın sulama ihtiyacı bu kanaldan ve kanalın bağlı kollarından sağlanmaktadır.

Gine iklimi

Gine bölgesinde de Afrika Kıtası’nda yoğun etki alanı olan tropikal iklimin etkileri görülmektedir. Gine’de dönem dönem yoğun yağış düştüğü görülmektedir. Kıyı kesimlerinde sahillerin de etkisi ile ılıman ve nemli bir iklim de hakim olabilmektedir. Ayrıca bölge de belirli mevsimlerde Muson yağmurlarının etkisi de fazlasıyla görülmektedir. Muson yağmurlarının etkisi her bölgede aynı değildir. Kıyı ve iç kesimler de bu etki farklılık göstermektedir. Ülke de hayat şartları çok zor olmasa da Muson yağmurlarının etkili olduğu dönem de insanlar sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu yağışlar aşırı şiddetli olabilmektedir. Ayrıca zaman zaman kasırgaların da iklimi zorladığı görülmektedir.

Haberin Devamı

Gine kültür ve din

Gine'de resmi bir dini inanç bulunmamaktadır. İbadet özgürlüğü hakim olan bir ülkedir. Burada yaşayan halkın büyük kesimi Müslümandır. Müslüman halk dışında Hristiyanlık inancını benimsemiş bir kesim de vardır. Bölgede çok fazla farklı diller konuşulmaktadır. Ama en yaygın olarak konuşulan dil Fransızcadır. Fransızcanın daha yaygın olmasının nedeni ülkenin bir dönem uzun bir süre Fransız sömürgesi altında kalmasıdır. Uzun bir süre bu şekilde yaşam sürdürdükleri için dil olarak da Fransızca hâkim olmuştur. Ancak konuşulan diller halkın etnik yapısı ile alakalıdır. Bu nedenle sadece tek bir dilin hakimiyetinden söz edilemez.