Gündem En iyiler listesinde İstanbul 19’uncu

En iyiler listesinde İstanbul 19’uncu

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak yaptığı analize göre, Londra dünyanın en iyi şehri, İstanbul ise 19. sırada.

En iyiler listesinde İstanbul 19’uncu

Küresel danışmanların görev yaptığı, kentlerin potansiyellerini araştıran, gayrimenkul, turizm ve ekonomik kalkınma alanında faaliyet gösteren Resonance Consultancy adlı kuruluş, 2024 yılının en iyi 100 şehrini belirlemek için bir çalışma yaptı. En iyi şehirleri belirlemede, bir kentin yaşanabilirliği, sevilebilirliği, refah düzeyi ve diğer birçok faktör kriter olarak alındı. Bu kriterler arasında eğitim düzeyi, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH), yoksulluk oranı, kaliteli restoran, mağaza, gece kulübü, yürüme yolları, bisiklet yolları, kaliteli parklar ve müzeler de yer aldı.

Haberin Devamı

IŞILDAYAN BİR YILDIZ

Ayrıca Tripadvisor, Google, Facebook ve Instagram gibi sitelerdeki tavsiyeler de seçimlerde etkili oldu. Ardından dünyanın en iyi şehrinin Londra olduğu sonucuna varıldı. Londra’yı Paris ve New York izledi. Türkiye’nin göz bebeği İstanbul ise “2024 Yılı Dünyadaki En İyi Şehirler” listesinde 19’uncu sırada yer aldı. Resonance Consultancy’nin değerlendirmesinde İstanbul’un benzersiz coğrafi konumuna vurgu yapılarak şöyle denildi: “Avrupa ve Asya arasındaki kadim çarpışma, Türkiye’nin kinetik başkentinde ışıldıyor. Bu nedenle İstanbul, içeride ve dışarıda mekan duygusu açısından en cazip şehirlerden biri.”

SINIFI GEÇEN 20 ŞEHİR

“Dünyadaki en iyi şehirler listesi”nin ilk 20’sinde sırasıyla şu şehirler yer aldı: Londra, Paris, New York, Tokyo, Singapur, Dubai, San Francisco, Barselona, Amsterdam, Seul, Roma, Prag, Madrid, Berlin, Los Angeles, Chicago, Washington, Pekin, İstanbul, Dublin.