Gündem En mutlu Türk aileleri ‘Anadolu’da yaşıyor

En mutlu Türk aileleri ‘Anadolu’da yaşıyor

22.05.2010 - 00:26 | Son Güncellenme:

Türk Aile Yapısı Araştırması’nın sonuçlarının bölgelere göre karşılaştırmasına göre Türk ailesinin mutluluk algısında en yüksek oran Kuzeydoğu Anadolu bölgesi ile Ortadoğu Anadolu, en düşük oran ise Akdeniz bölgesinde görülüyor

En mutlu Türk aileleri ‘Anadolu’da yaşıyor

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM), 2006’da 12 bin 280 hanede, 18 yaş ve üzeri toplam 24 bin 647 bireyle yapılan görüşmelerle elde edilen “Türk Aile Yapısı Araştırması’nı bölgelere göre karşılaştırdı.
Bölgelere göre ailelerin aylık hane gelirlerine bakıldığında hane geliri 2 bin 500 TL ve üzerinde olan aileler, yüzde 9 oranla en fazla İstanbul’da yaşarken, İstanbul’u Doğu Karadeniz takip ediyor. Eşiyle sorun yaşadığını ifade edenlerin oranı en çok İstanbul’da iken, bunu Doğu Marmara, Akdeniz, Ege ve Marmara izliyor. Orta Anadolu, Kuzeydoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanların eşle sorun yaşama ortalamaları ise diğer bölgelere kıyasla daha düşük.
Sigara kullanma oranlarına bakıldığında, Batı Marmara, İstanbul, Doğu Marmara ve Ege, Türkiye ortalaması olan yüzde 30’un üzerinde yer alıyor. Sigara kullanım oranının en düşük olduğu bölge ise yüzde 25.2 ile Doğu Karadeniz.
Alkol kullanımının en yüksek olduğu bölge ise yüzde 22.5 ile Batı Marmara, yüzde 19.2 ile Ege. En düşük olduğu bölge yüzde 3.2 ile Güneydoğu iken bunu yüzde 5 ile Kuzeydoğu Anadolu izliyor.