Gündem En uzun oruç bu ilde tutulacak

En uzun oruç bu ilde tutulacak

27.06.2014 - 12:46 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının ilk gününde, en uzun orucun tutulacağı Kırklareli'nde, iftar çadırında 2 bin kişiye iftar verilecek.

En uzun oruç bu ilde tutulacak

Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayındaki yardımlaşma ve toplu iftar açma geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İstasyon Mahallesi festival alanında çadır kurduklarını ve her gün ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye iftar vereceklerini belirten Gültekin, 30 gün boyunca 60 bin ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

İftar çadırının ramazan boyunca açık kalacağını, yemekleri hayırsever vatandaşların desteğiyle vereceklerini dile getiren Gültekin, şöyle konuştu:

"Kırklareli'nin, birlikte iftar açma arzusunu karşılamak üzere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın oruçlarını açmalarını temin etmek aynı zamanda o keyfi, o hazzı yaşamanın ortamını sağlamak amacıyla Valimiz Mustafa Yamanın talimatıyla iftar hazırlığı yaptık. Ramazan ayının yardımlaşma, birlik ve beraberlik kültürünü yaşatacağız. İftar çadırında kurulan sofralarda birbirini tanımayan vatandaşlar tanışacak ve sohbet edecek. Birlik ve beraberliğin önemini daha iyi anlayacak."

Haberin Devamı

- "Çadıra gelemeyenlerin evine yemek"

Gültekin, ayrıca 358 kişinin evine ramazanda sıcak yemek götüreceklerini aktardı. İftar çadırına gelemeyen yaşlı ve muhtaç kişilere öncelik vereceklerini belirten Gültekin, müftülüğün de iftar çadırında ilahilerin okunacağı ve sohbetlerin gerçekleştirileceği programlar yapacağını vurguladı.

İftar için çadıra gelen ailelerin çocukları için de Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini ifade eden Gültekin, etkinliklere katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebileceğini sözlerine ekledi.

Kırklareli Belediye Başkan Vekili Cengiz Bağıran ise belediye sosyal tesislerinde her akşam 600 kişiye iftar verileceğini söyledi.

Ramazan ayında birlik ve beraberliğin üst düzeyde olması gerektiğini belirten Bağıran, "Her mahalleden ihtiyaç sahibi vatandaşları, iftar sofralarında en iyi şekilde ağırlayacağız. Her gece 600 kişiye sosyal tesisimizde yemek vereceğiz. Ayrıca her mahallede çocuklar için etkinliklerimiz olacak" diye konuştu.

Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel de ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine 480 paket kavurma ve kıyma dağıtılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Güneşin açısı, enlem ve boylam gibi etkenler göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarınca hazırlanan vakitlere göre, ramazanın ilk günü için en uzun oruç 17 saat 33 dakikayla Kırklareli'nde tutulacak.