Gündem En zayıf noktadan başladı! İşte 'imkansız' denilen operasyonun perde arkası

En zayıf noktadan başladı! İşte 'imkansız' denilen operasyonun perde arkası

05.10.2021 - 12:02 | Son Güncellenme:

Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün "ele geçirilmesi imkansız" diye tanımladığı sözde doğu karargahına girildi, komandolar 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Kritik operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Pençe operasyonları ile bu mağaraya saklanan teröristlerin, 5-6 ay boyunca mağarada kaldıkları, saldırıları bu mağaradan planladıkları öğrenildi.

En zayıf noktadan başladı İşte imkansız denilen operasyonun perde arkası

Terör örgütü PKK/KCK’ya Irak’ın kuzeyinde güçlü bir darbe daha indirildi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Yıldırım operasyon bölgesindeki Avaşin-Basyan’da bulunan, PKK/KCK terör örgütünün çok güvendiği ve “ele geçirilmesi imkansız” diye tanımladığı sözde doğu karargahı ele geçirildi.

Başarılı bir operasyonla mağaraya sızmayı başaran ve teröristlerle çatışmaya giren komandolarımız, terör örgütü mensubu 12 teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

EN ZAYIF NOKTADAN OPERASYON BAŞLADI

TRT Haber, operasyonun perde arkasına ulaştı. Mağara, Avaşin-Basyan bölgesi Dare Tepesi'nin güneyinde yer alıyor. Pençe operasyonları ile teröristler bu mağaraya saklandı. 5-6 ay boyunca mağarada kaldılar, saldırıları bu mağaradan planladılar.

Mağaranın çok sayıda girişi olduğu tespit edildi. Özel kuvvetler nokta operasyon başlattı ve mağara girişleri tutuldu. En zayıf noktadan operasyon başladı. Özel kuvvetler ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Haberin Devamı

Bölgenin batı tarafındaki operasyonlar devam ediyor.