Gündem Eniştesi döverek öldürdü

Eniştesi döverek öldürdü

06.11.2008 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Eniştesi döverek öldürdü

ESKİŞEHİR'de yanlarında kalan eşinin kardeşi işitme ve zihinsel engelli 10 yaşındaki Gökhan Aydemir'i döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki eniştesi Soner Çoban, duruşmada “Kahvaltı masasını devirdiği için sinirlerime hakim olamayıp onu dövdüm” dedi.
Orhangazi Mahallesi Sezen Sokak'ta 14 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen olayda, işitme ve zihinsel engelli Gökhan Aydemir, yanlarında kaldığı eniştesi Soner Çoban tarafından yumruk, tekme ve sopayla dövülerek öldürülmüştü. Olaydan sonra kaçan Soner Çoban, 2 gün sonra polis tarafından tren istasyonu yakınındaki parkta yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin Devamı

‘AMACIM ONU ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ’

Kayınbiraderini öldüren Soner Çoban'ın yargılanmasına Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan Soner Çoban, ilk duruşmadaki ifadesinde yanlarında kalan Gökhan Aydemir'in sürekli olarak altını ıslattığını söyledi. Olay günü Gökhan'ın kahvaltı masasını devirdiğini ve kendisinin buna çok sinirlendiğini anlatan Soner Çoban, “Gökhan'a kahvaltı masasını topluyordu. Bu sırada masayı devirdi. Kendime hakim olamadım. Gökhan'a vurmaya başladım. Sinir hastası olduğum için kendimi kaybetmiştim. Neresine, ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum. Ancak amacım onu öldürmek değildi” dedi.

KENDİNE GELMESİ İÇİN BAŞINA SU DÖKTÜK

Duruşmada tanık olarak dinlenen 20 yaşındaki Meryem Çoban ise ölen kardeşi Gökhan'ın birkaç aydan beri yanlarında kaldığını söyledi. Meryem Çoban şunları söyledi:
“Kardeşim altını ıslattığı için eşim Gökhan onu döverdi. Olay günü de altını ıslatmıştı. Soner onu yine dövdü. Daha sonra kahvaltıya oturduk. Eşim Gökhan'a ‘Niçin çişin geldiği zaman bize söylemiyorsun? Altını ıslatıyorsun’ dedi. Ardından Gökhan'a vurmaya başladı. Gökhan o sırada bayılır gibi oldu. Ben dışarı çıkartalım diye müdahale ettim eşim beni ittirdi. Daha sonra salona götürüp yatırdı. Gökhan ayağa kalkmak istedi ancak kalkamadı. Dişlerini sıkmaya başladı. Kaşıkla dişleri açtık. Bu sırada Gökhan kustu. Kendine gelsin diye başına su döktük. Eşim onu odaya alıp götürdü. Gözleri açıktı. Eşim kalbini dinledi bana ‘Atıyor, biraz dinlensin’ dedi. Yüzüne kolonya sürdük kendine gelir gibi olmuştu. Bir süre sonra eşim Soner, Gökhan'ı kontrol etmek için yanına gitti. Döndüğünde ağlamaya başladı. ‘Ambulans çağırayım’ dedim. Eşim önce kabul etmedi ardından ikna oldu. Eve gelen doktorlar kardeşimin öldüğünü söyledi.”
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Soner Çoban'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.