Gündem Enkazdan çıktı, doğum yaptı adını Mucize Esila koydu

Enkazdan çıktı, doğum yaptı adını Mucize Esila koydu 

11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinin ardından güzel haberler de geliyor. Islahiye ilçesinde enkaz altından kurtarılan 35 yaşındaki hamile depremzede Buket Kurt, Alanya’ya götürüldü.

Enkazdan çıktı, doğum yaptı adını Mucize Esila koydu

Kurt, dün sabahın ilk saatlerinde Alanya Anadolu Hastanesi’nde sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi, adını da “Mucize Esila” koydu.

Haberin Devamı

Otelinde depremzedeleri misafir eden turizmci Muzaffer Barcın “Yüreğimiz kan ağlarken Mucize ile sevindik. Otelimizdeki 500 depremzedemizin sağlık sorunlarını gideren Anadolu Hastanesi’ne şükranlarımı sunuyorum” dedi.

99 saat sonra kurtarıldı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Döne Sürücü (43), afetten 99 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Şehitkamil ilçesine bağlı İbrahimli Mahallesi’ndeki Ayşe-Mehmet Polat Sitesi’nin enkazından önceki gün baba ve iki oğlunun canlı olarak çıkartılması yakınlarını bekleyenlerin umutlarını da artırdı. Depremzedelerden Hülya Bağcı, sağ çıkanlara şahit oldukça morallerinin yükseldiğini söyleyerek, “Enkazda iki yakınım var, bir anne ve oğul. İnşallah sağ salim çıkarlar” dedi.

Haberin Devamı

Nurdağı ilçesindeki enkaz altında kalan Almanca öğretmeni Oğuzhan (30), İngilizce öğretmeni eşi Melek Altınsoy (28) ile 2 aylık bebekleri Nehir Asel ise yaşamını yitirdi. Atatürk Mahallesi Nur Sitesi’nde depreme yakalanan ailenin cansız bedenlerine önceki gün ulaşılırken, öğretmen çiftin bir yıl önce evlendiği öğrenildi.