Gündem Enkazdan kurtulan öğretmen: Bir anda toprağa gömüldük

Enkazdan kurtulan öğretmen: Bir anda toprağa gömüldük

26.10.2011 - 11:02 | Son Güncellenme:

.

Enkazdan kurtulan öğretmen: Bir anda toprağa gömüldük

VAN’da pazar günü meydana gelen depremde yıkılan 5 katlı binanın enkazından 3.5 saat sonra kurtarılan sınıf öğretmeni 24 yaşındaki Mustafa Cansız, memleketi Konya’da tedavi görüyor. Vücudunda kırıklar bulunan, ev arkadaşı iki meslektaşının öldüğünden habersiz olan Mustafa Cansız yaşadığı dehşeti anlatırken, "’Ev arkadaşlarımla bir anda toprağa gömüldük, ölüp gideceğimizi sandık" dedi.

Haberin Devamı

Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Gözütok Köyü’ndeki Banu Kız İlköğretim Okulu’na 2 ay önce kadrolu öğretmen olarak atanan Mustafa Cansız, depreme birlikte kaldığı öğretmen arkadaşları Hüseyin Büyükaslan ve Muharrem Malazgirt ile birlikte Erçiş’deki 5 katlı apartmanın 4’üncü katındaki evlerinde yakalandı. Yıkılan binanın enkazı altından altından 3.5 saat sonra yaralı kurtarılan Mustafa Cansız, Van’da yapılan ilk tıbbi müdahalenin ardından memleketi Konya’ya getirilerek Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi’nde tedavi altına alındı.

Yaşadığı dehşet saatlerini anlatırken, pazar günü olduğu için geç kalktıklarını ve kahvaltı hazırlarken depreme yakalandıklarını kaydeden öğretmen Mustafa Cansız, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Çay demlemek için su koydum. Salonda oturuyorduk. Birden bina sallanmaya başladı. Arkadaşlarım ’kaçalım’ dedi ama biz fırsat bulamadan duvarlar çatladı ve bina çöktü. Bir anda toprağa gömüldük, ölüp gideceğimizi sandık. Enkaz altında bağırarak yardım istedik. Ama sesimizi duyan yoktu. Ümitsizliğe düştük. Öleceğiz diye düşünüyorduk. Hatta ’Azrail gel artık canımızı al’ diye bağırdık. Ellerim sıkışmıştı, üzerimde de beton yığını vardı. Karanlıkta bekledik. Sonra hızır gibi çevredeki vatandaşlar geldi. Balyoz sesleri duyduk. Bizi o bölge halkı göçük altından kurtardı. Allah onlardan razı olsun. Erciş’teki hastane kalabalıktı. İlk olarak Van’a sevk ettiler, sonra buraya geldik."

Oğlunun yaralı kurtulduğuna sevindiğini belirten emekli işçi 58 yaşındaki Osman Cansız, Van’da deprem olduğunu televizyonlarda haberlerden öğrendiklerini belirtti. Cansız, "Cep telefonunu arıyorduk ama bir türlü ulaşamıyorduk. Sonradan bizi aradılar ve ’oğlunuz yaralı kurtuldu’ dediler. Ev arkadaşlarının ise öldüğü haber aldık. Ama bu durumdan oğlumun haberi yok" dedi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yel, "Hastamızın sağ kolunda kırıklar, omzunda da ezilmeler var. Biz hastamıza küçük cerrahi müdahaleler yapacağız. Hastamızın durumu gayet iyi" diye konuştu.