Gündem Erasmus hâkimleri geliyor

Erasmus hâkimleri geliyor

13.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çiçeği burnunda hâkim ve savcılar Erasmus Plus’la dünyaya açılarak yurt dışında eğitim alacak. Hukuk donanımlarını artıracak olan hâkim ve savcılar Türkiye’nin her bölgesinde görev yapacak...

Erasmus hâkimleri geliyor

Adalet Akademesi, 15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yargıdaki hâkimiyeti dikkate alınarak kapatılmıştı. Kapalı kaldığı dönem içinde dar kapsamlı meslek içi eğitim faaliyetlerini yürüten Adalet Akademesi 2 Mayıs 2019 tarihinde yine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden açıldı. Ancak Adalet Akademesi bu kez özerk bir yapıya kavuşturularak sil baştan dizayn edildi. Akademi, kamu tüzel kişiliği haiz, bilimsel, idari ve mali özerkliğe kavuşturuldu. Adalet Akademesi’nin başına ise Adalet Bakanlığı’nın kıdemli hâkimlerinden Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir getirildi.

Haberin Devamı

Göreve gelir gelmez bir ilke imza atan Özdemir, Türk hâkim ve savcı adaylarını dünyaya açmanın ilk adımını attı. Bu eksende kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması için Erasmus Plus programı ile hâkim ve savcı adayları yurtdışına gönderilecek. Adaylara diğer üniversite öğrencilere uygulanan Erasmus programında olduğu gibi, mesleki eğitim, okul ve yetişkin eğitimi verilecek. Milliyet’e konuşan Özdemir, hâkim ve savcı adaylarının Erasmus Plus’la yurtdışında eğitim almaları için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Özdemir şunları söyledi: “Erasmus aslında öğrencilere yönelik. Fakat bunun bir de akademisyenlere yönelik olanı var. Bu programdan hâkim ve savcı adaylarının yararlanması için harekete geçiyoruz. Bu çerçevede ilgili yerlere başvurulara başladık. Bir hâkimimiz konuyla ilgileniyor ve en kısa sürede sonuçlandırılacak. İlk grubumuzu belki yurtdışına karşılıklı eğitim için göndereceğiz. Göndereceğimiz kişiler hâkim ve savcı stajyerlik süresini en başarılı sürdürenler arasından olacak.”

Haberin Devamı

Milletin hâkimi

Adalet Akademesi’nin hedefinin “adalete sadık ve kimsenin tarafı olmayan hukukçu hâkim ve savcılar yetiştirmek” olduğunu vurgulayan Özdemir, “Önceki dönemlerdeki gibi bir zümrenin, grubun hâkimi değil, tamamen bu milletin hâkimlerini yetiştirmek istiyoruz” dedi.