Gündem Erdoğan resmen Cumhur’un adayı

Erdoğan resmen Cumhur’un adayı

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için dün YSK’ya başvuruyu yaptı. Üçüncü kez aday olamayacağı iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, nihai kararı YSK’nın vereceğini söyledi.

Erdoğan resmen Cumhur’un adayı

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YSK’ya başvurusu, AK Parti ve MHP’li yöneticiler tarafından yapıldı. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erdoğan’ın adaylığına ilişkin “Nihai kararı verecek olan YSK kararıdır” açıklamasını yaptı. Adaylık başvurusu için İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız YSK’ya geldi. Başvuru tutanağını YSK Başkanı Ahmet Yener’in makamına teslim eden AK Parti ve MHP heyetine evrakı imzaladıkları kalemler günün anısına hediye edildi.

Haberin Devamı

Başkanlık önünde açıklama yapan Akçay, MHP Meclis grubu olarak 16 Mart’ta Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediklerini hatırlatarak, “Biz öteden beri MHP olarak ‘Aday belli, karar net’ diyorduk. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

‘Mars’tan duyulacak’

MHP’li Yıldız ise, Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz hain darbe işgali ve girişimi sırasında doğduğunu hatırlatarak, “Sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı, milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. 14 Mayıs demokrasi bayramında aziz Türk milleti 1 artı 5 artı 2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek ve attığı tokat Amerika’dan değil Mars’tan duyulacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Nihai karar YSK’nın’

AK Parti Grup Başkanı Yılmaz da baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutlayarak “Bu anlamlı günde 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde TBMM’de grubu olan AK Parti ve MHP temsilcileri Cumhur İttifakı’nın adayı olarak, gruplarımızca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimize dair belgelerimizi YSK’ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Yavuz ise adaylık başvurusu için son günü beklemeden başvurularını tamamladıklarını ifade ederek “Hiç tereddüt etmediğimiz Cumhurbaşkanı adayımızı, Recep Tayyip Erdoğan için iki parti olarak ve iki partinin Meclis grubu olarak başvurmuş olduk. Allah, hayırla neticelendirsin” dedi.  Yılmaz bir gazetecinin Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin sorusunu “Seçim süreci başladıktan sonra seçimle ilgili her türlü kararı alma YSK’nın kararıdır. Herkes her itirazını yapar. Nihai kararı verecek olan YSK’dır” diye yanıtladı.