Gündem Erdoğan’dan büyükşehir temayüllerine devam

Erdoğan’dan büyükşehir temayüllerine devam

21.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarını belirlemek amacıyla Genel Merkez’de yaptığı özel çalışmada dün de Denizli, Kayseri, Kocaeli ve Sakarya için aday yoklaması yaptı.

Erdoğan’dan büyükşehir temayüllerine devam

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - 11 Aralık’ta aday tespit mesaisine resmen başlayan AK Parti, ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapmıştı.

Haberin Devamı

İlk olarak Ankara ve Adana, ardından İzmir, Balıkesir ve Samsun teşkilâtlarıyla aday yoklaması yapan Erdoğan pazar günü de megakent İstanbul için özel bir temayül yoklamasına gitti.

Erdoğan, dün de Denizli, Kayseri, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyeleri için milletvekilleri ve teşkilat üyeleriyle görüştü. Erdoğan katılımcılardan illeri için belediye başkanlığına aday önerileri istedi. Teşkilat Başkanlığı’nda toplanan sonuçlar Erdoğan’a sunulacak. MHP ile ittifak yapılacak illerle ilgili son aşama ise yarın yapılacak 13. seçim iş birliği toplantısında ele alınacak.

Erdoğan’ın adaylarını 27 Aralık’taki grup toplantısında açıklamaya başlaması bekleniyor.​​​​​​​

Önceki gün Samsun için yapılan temayüle katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, buluşmaya ilişkin bu fotoğrafı paylaştı.