Gündem Erkeklerin korkulu rüyası rahatsızlıklar

Erkeklerin korkulu rüyası rahatsızlıklar

01.05.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Erkekler için korkulu rüya hâline gelen belli başlı hastalıklar tıp literatüründe mevcuttur. Bu hastalıklar kulaktan kulağa dolaşır ve kimse bunlara yakalanmak istemez. Bazıları yaş ile alakalı olup ilerleyen yaşlarda ortaya çıkarken bazıları da her yaştan erkekte görülebilmektedir. Peki bu rahatsızlıklar nelerdir?

Erkeklerin korkulu rüyası rahatsızlıklar

Başlıca hastalıklar nelerdir?

Haberin Devamı

Başlıca erkek hastalıklarını saymamız gerekirse ilk olarak prostat kanseri söylenilebilir. Bunun yanında yine kanser türevleri olarak testis kanseri ve çok sık görülmese de penis kanseri sayılabilir. Sadece erkeklere özgü olmayan mesane kanseri de başlıca erkek hastalıkları listesine girebilir.

Erkek çocuklarında doğdukları anda fark edilebilen hipospadias da başlıca erkek hastalıklarından biridir. Bu hastalıkta penis ucunda bulunan idrar boşaltım deliği olması gerektiği gibi penisin orta noktasında değil, aşağıya uzanmış bir biçimde bulunmaktadır. Bu gibi bir rahatsızlık genellikle kalıtsal olarak aileden geçmektedir. Bunun yanında bu rahatsızlığa mustarip olan kişi kesinlikle sünnet edilmemelidir.

Haberin Devamı

Hastalıkların belirtileri nelerdir?

Hipospadias rahatsızlığının belirtisi yukarıda da anlatıldığı gibi penisin orta noktasında olması gereken idrar deliğinin penisin alt kısımda görülmesi ile anlaşılabilir. Bu rahatsızlık kişide gözlemlendiğinde acil olarak doktor gözetiminde tedavi edilmesi gerekmektedir.

Mesane kanserinden bahsedilmesi gerekirse bu rahatsızlığın en belirgin belirtisi olarak kişinin kanlı idrarı gösterilebilir. Mesane kanseri olan kişilerde idrar yapımında zorlanma, sürekli idrar varmış hissi ve bunlarla birlikte kişinin mesanesinde görülen yanma hissi sayılabilir.

Hastalıkların tedavi yöntemleri

Hipospadias rahatsızlığı için doktor gözetiminde gerçekleşecek bir cerrahi müdahalede bulunulması gerekmektedir. Kişi cerrahi müdahaleden sonra belli bir süre hastanede istirahat etmeli, daha sonra tedavi sürecine evde devam edilmeli, gereken hassasiyet hastaya iyileşme sürecinde gösterilmeli ve böylece tam bir iyileşme sağlanmalıdır.

Mesane kanseri tedavisinden bahsedilecek olursak bu kanser türü eğer ilk safhalarında fark edilmiş ise kanserin mesanede bulunduğu bölgeden kazınması yolu ile tedavi gerçekleştiriliyor. Fakat mesane kanseri ilerlediyse ve hatta başka organlara sıçradıysa bu durumda mesane ile birlikte kanserin sıçrama yaptığı organlar cerrahi müdahale yoluyla alınarak kanserin daha çok ilerlemesinin önüne geçilmektedir.