Gündem Eroinle yakalanan yabancı kadınlara 7.5'ar yıl hapis

Eroinle yakalanan yabancı kadınlara 7.5'ar yıl hapis

31.12.2008 - 19:15 | Son Güncellenme:

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki limanda, yurtdışına çıkarmak istedikleri belirlenen 11 kilo 500 gram eroinle yakalanan Yunan uyruklu Maria Lagoggianni ile Danimarka uyruklu Marie Melie Tecza, tutuklu yargılandıkları davada, 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı

Eroinle yakalanan yabancı kadınlara 7.5ar yıl hapis

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ın da izlediği duruşmada, iki sanığa ayrıca, 25'er bin YTL para cezası da kesildi.

Haberin Devamı

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Yunan uyruklu 22 yaşındaki Maria Lagoggianni ile Danimarka uyruklu 32 yaşındaki Marie Melie Tecza ve avukatları katıldı. Sanık Tecza'nın avukatı Hesna İnançlı, müvekkili için Manisa Adli Tıp Kurumu'ndan verilen, ‘cezai ehliyeti tamdır’ yönündeki rapora itiraz ederek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasını istedi. İnançlı'nın bu talebi kabul edilmedi. Diğer sanık Lagoggianni'nin avukatı Erdoğan Öztürker ise müvekkilinin üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, “Müvekkilim İstanbul'a Nijeryalı arkadaşını ziyaret için gelmiştir. Çantasına konulan uyuşturucu maddeden haberi yoktur. Beraatına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, çantalarında toplam 11 kilo 500 gram eroin bulunan sanıklara 7'şer yıl 6'şar ay hapis, ayrıca 25 bin YTL adli para cezası verdi. Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr, duruşmayı Danimarka'nın İzmir Fahri Konsolosu Ali Nail Kubalı ile birlikte izledi. Avukatlardan bilgi alan Vahr, verilen karara saygılı olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

X RAY CİHAZI ELE VERMİŞTİ
Çeşme Limanı'nda, geçen Temmuz ayında, feribotla İtalya'ya gitmek isteyen Tecza ile Lagoggianni'nin, valizlerinde, X- Ray cihazı kontrolü sırasında eroin tespit edilmişti. Polis ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı ekipler, valizlerini x- Ray cihazından geçiren ve gümrük işlemlerini yapan iki kadını, takibe alıp, feribota binmek üzereyken yakalamıştı. İki zanlı, sevkedildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.