Geri Dön
GündemErsin Korkut kimdir? Ersin Korkut kaç yaşında?

Ersin Korkut kimdir? Ersin Korkut kaç yaşında?

Oyuncu Ersin Korkut, “Survivor”a katılmaya hazırlanıyor.Önümüzdeki sezon yayınlanacak yeni yarışmanın ‘Ünlüler’ takımında yer alacak Ersin Korkut, Acun Ilıcalı’yla anlaştı. Program için haftalık 20 bin lira alacağı bildirilen Ersin Korkut hakkında merak edilen bilgiler haberimizde...

Ersin Korkut kimdir? Ersin Korkut kaç yaşında?

8 Kasım 1977'de Hakkâri'de doğdu. Teyzesinin oğlu olan sinemacı Yılmaz Erdoğan'ın desteğiyle oyunculuğa adımını atmıştır. İstanbul'a gelmeden önce Hakkâri'de taksi şoförlüğü yapmış ardından İstanbul'da bir pizzacıda bulaşıkçı olarak çalışmıştır. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Ersin Korkut İstanbul'da hiçbir tanıdığını aramamış ancak bir gün, kuzeninin Merter'de bir pizzacıda çalıştığını duyan Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut'u bulmuş ve Beşiktaş Kültür Merkezi'nde yanına, çalışması için çağırmıştır. 2000 yılında BKM'nin çeşitli birimlerinde görev almaya başladı. Bana Bir Şeyhler Oluyor adlı tiyatro oyununun arka kadrosunda çalışırken, oyunda kendisi için uygun bir rol fark etti. Oyunda oynamak isteyen Ersin Korkut'a, Yılmaz Erdoğan Bu işler o kadar kolay değil dese de ben kendime güveniyorum abi diyerek rolü kaptı. Daha sonra Cem Yılmaz ile birlikte Doritos reklamlarında rol almış; canlandırdığı rollerdeki ilginç şivesi ve rol aldığı reklamdaki "Doktor bu ne?" repliği ile tanınmıştır. BKM bünyesinde hazırlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programındaki komik tiplemeleri ile beğeni toplamıştır. Şimdi ise Tv8 adlı kanalda oyunculuk yapmaktadır.

Korkut, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

Filmografi

Bir Demet Tiyatro
Organize İşler : 2005 (Film)
Kutsal Damacana : 2007 (Film)
Neşeli Hayat : 2009 (Film)
Çok Filim Hareketler Bunlar : 2009 (Film)
Çok Güzel Hareketler Bunlar : Mayıs 2008 (Kanal D) Ersin rolünde
Kutsal Damacana: Dracoola : 2011 (Film)
Patron Mutlu Son İstiyor : 2014 (Film)
Bana Bir Şeyler Oluyor : 2003
İçimdeki Ses : 2015 (Film) Yılmaz rolünde
Ekşi Elmalar : 2016
Kolonya Cumhuriyeti : 2017
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı : 2019 (Film) Ersin

Oynadığı Diziler

Çocuklar Duymasın 2010 (Dizi) Atv
Galip Derviş 2013-2014 (Dizi) Kanal D
Bana Baba Dedi 2015 (Dizi) TV8
Geldim Gördüm Güldüm 2016 Show TV

Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu ( 13 Haziran 2021 )Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 214 bin 957 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 12 kişinin testi pozitif çıktı, 53 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 952 oldu, 4 bin 194 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 202 bin 251'e yükseldi. Öte yandan Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 25'ine birinci doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Saat 19.45 itibarıyla birinci doz aşısını yaptıranların sayısı 20 milyon 16 bin 614 oldu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet