Gündem Esad görüşmesi sürpriz olacak

Esad görüşmesi sürpriz olacak

02.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğu Perinçek başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti resmi görüşmeler için Suriye’ye gitti. Heyetin Beşar Esad’la görüşeceği öğrenildi

Esad görüşmesi sürpriz olacak



Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet Suriye’ye gitti. Sosyalist Arap el Baas Partisi Ulusal Yönetim Genel Sekreter Yardımcısı Hilal Hilal’le görüşen Perinçek, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında “Türkiye-Irak-Suriye Konfederasyonu” planı yaptığını söyledi.
Vatan Partisi heyeti Şam’a, Beyrut üzerinden karayoluyla ulaştı. Heyette eski CHP’li milletvekili Birgül Ayman Güler ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de yer aldı.
Resmi protokol kapsamında korunan heyet Baas Partisi Genel Merkezi’nde temaslarda bulundu. Heyetin Beşar Esad’la görüşmesi ise güvenlik önlemleri gereği önceden belirlenmeyen bir gün ve saatte sürpriz şekilde yapılacak. Esad ile görüşmeye giden Vatan Partisi heyeti, Atatürk Havalimanı’nda eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de görüştü. Ahmedinejad, Türkiye’de kendisini vatanında gibi hissettiğini belirterek “Birçok kelime birçok gelenek ortak. İran ve Türkiye el ele verirse tüm sorunların üstesinden geliriz. Türkiye’nin ve İran’ın yükselmesini Batılı kuvvetler istemiyorlar. Biz Türkiye’nin yükselmesi ile iftihar ederiz” dedi.