Gündem Eşcinsel cinayetine müebbet

Eşcinsel cinayetine müebbet

10.02.2014 - 19:32 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da "farklı cinsel eğilimleri" olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Roşin Ç. ile ilgili davada, maktulün babasının ağırlaştırılmış müebbet, amcalarının ise müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Eşcinsel cinayetine müebbet

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, maktul Roşin Ç'nin annesi Gülten Ç. ile tutuklu yargılanan babası M.Ç, amcaları M.A.Ç ve Ş.Ç. hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ceren Kadın Derneği'nin davaya müdahil olma talebinin, kişilerin "suçtan doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddine karar verdi. Bu nedenle söz konusu derneklerin temsilcileri, duruşma salonundan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sırasında ağlayan anne Gülten Ç, söz alarak, "Hangi baba ve anne çocuğunu yatağında göremeyince aramaya kalkmaz" dedi.

Gülten Ç, şunları söyledi:

"Eşim ve kayınbiraderlerim asla çocuğumu öldürmek istemedi. Tek kurşunla, 3 kişinin 1 kişiyi öldürmesi imkansızdır. Eşim olayın yaşandığı gün sabaha doğru eve geldiğinde konuşamıyordu. Evlatlarım üzerine yemin ediyorum, olay kaza sonucu yaşanmıştır. Bu nedenle mağduruz. Onlardan şikayetçi değilim. Kararınızı mahkeme başkanı değil de bir baba olarak düşünerek verin."

Maktul Roşin Ç'nin babası M.Ç. ise çocuğunun evden sürekli kaçtığını ve kötü işlere bulaşmaması için bulmak için çabaladığını söyledi.

Haberin Devamı

Sanık M.Ç, üzerinde bulunan Kur'an-ı Kerim'i çıkartıp yemin ederek, "Çocuğum sürekli evden kaçıp günlerce gelmiyordu. Mağdur olarak sürekli kendisini arıyordum. Bu yönde eğilimlerinin olduğunu bilseydim kendisini psikiyatriye götürürdüm ama saldırgan tavırları bulunuyordu. Olay gecesi çocuğum araçta bana saldırdı. Hatta boynunda benim tırnak izlerim bile bulunuyordu. Boğuşurken korkutmak amacıyla ruhsatlı silahımı çıkardım ancak silah ateş aldı. Hangi baba çocuğunu bilerek öldürmek ister. Ölüm olayı, kazayla yaşandı. Kardeşlerimin olayla hiçbir ilgisi bulunmuyor" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, maktulün babası M.Ç'nin "üst veya alt soydan birine karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, amcaları M.A.Ç ve Ş.Ç'nin ise "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca sanık Ş.Ç'nin "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 2 yıl hapis ve 60 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.