Gündem ‘Escobar’ çetesinin şifreleri çözüldü

‘Escobar’ çetesinin şifreleri çözüldü

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Türk Escobar” lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın elebaşı olduğu uluslararası uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 23’ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Escobar’ çetesinin şifreleri çözüldü

ÖZDEN ATİK / DHA - Uyuşturucu ticareti suçundan 24 yıllık kesinleşmiş cezası nedeniyle cezaevinde hükümlü bulunan Ürfi Çetinkaya’nın da soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çetinkaya, SEGBİS aracılığıyla verdiği ifadede “Burada bir oyun oynanıyor. Beni daha önce FETÖ bu duruma düşürdü. Şimdi bu oyunu kim oynuyor bilmiyorum. Savunacak bir şeyim yoktur. Bana diyorlar ki kripto telefonla bilmem ne olmuş, bana Japon diyorlar. Benim Japon kod adım yoktur. Japon’a benzeyecek bir tipim de yoktur” diyerek suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Mahkeme, MASAK raporları, “Anom Enterprise”, “Sky-ECC” ve “Encrochat” isimli haberleşme platformunun çözümlenmesi neticesinde şüphelilere ait görüşme kayıtları, diğer delillerle birlikte suçu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.