Gündem Esenyurt’ta ikinci cami kundaklaması

Esenyurt’ta ikinci cami kundaklaması

09.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Esenyurt, Yenikent Mahallesi’ndeki Caferilerin yoğunlukla gittiği Muhammediye Camii dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmak istendi. Son bir ayda ikinci caminin kundaklanması Caferilerin tepkisine neden olurken imamın daha önce tehdit edildiği ortaya çıktı.

Esenyurt’ta ikinci cami kundaklaması

Esenyurt’ta 1 ay içerisinde ikinci defa bir cami saldırıya hedef oldu. Caferilerin yoğunlukla gittiği Allahuekber Camii’nin ardından Muhammediye Camii de dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmak istendi. Caminin kütüphanesinde başlayan yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürülürken, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, IŞİD’i işaret etti. Öte yandan cami imamının 10 gün önce uzun sakallı bir kişi tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.
Esenyurt, Yenikent Mahallesi’nde bulunan Ehli Beyt’e ait Muhammediye Camii’inin kütüphane bölümünde önceki gece saat 02.00 sularında yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşların itfaiyeye haber vermesi ile ekiplerin hızlı müdahalesi sonucunda caminin ibadet edilen kısmı hasar görmeden alevler söndürüldü. Fakat camii imamı Hamza Aydın’ın verdiği bilgiye göre kütüphane kısmında bulunan Kuran’ı Kerim’ler ile 200’ü aşkın kitap kül oldu. Polis ekipleri olay yerinde bir süre inceleme yaparken, kitapların yere atılarak yakıldığı tespit edildi. İtfaiye incelemesinde ise yangının kundaklama sonucunda çıktığı belirtildi. Olayın görgü tanıkları da saldırıyı gerçekleştirenlerin iki erkek olduğunu ve camiye arka taraftan merdiven kullanarak girdiklerini söyledi.

10 gün önce tehdit edildi
İmam Aydın, saldırının 10 gün önce camide kendisine gerçekleştirilen bir tehdit ile adeta ‘geliyorum’ dediğini anlattı. Camiye yanında 14-15 yaşlarında iki çocuk ile gelen daha önce görmediği bir kişinin tehditler savurduğunu belirten Aydın’ın, tehdidi güvenlik güçlerine de iletti. Aydın’ın polise verdiği ifadede, “Tanımadığım 3 kişi bana gelerek ‘Sen sürekli sahabeler ve Hz. Ömer hakkında ileri geri konuşup aşağılıyorsun. Ayağını denk al. Yoksa gerekeni yaparız’ diye tehdit etti” dediği öğrenildi.

‘Taşa tapıyorsunuz’ dedi
Cami imamı Milliyet’e yaptığı açıklamada da 10 gün önce yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Burası bir camidir, Allah’ın evidir. Ramazan birlik beraberlik ayıdır, bu ayda Kuran yaktılar. Benim 200-300 kitabım yandı. 10 gün önce de bir tehdit olayı yaşadık. Biri geldi, yanında 14-15 yaşlarında iki çocukla, ‘Sizler bizden değilsiniz, farklı konumunuz var, taşa tapıyorsunuz’ dedi. ‘Türbelerinizi yıkacağız, zafer İslam’ın olacak’ dedi. Ben de ‘İbadetinizi de bitirdiniz artık gidin’ dedim. ‘Camiden kovamazsınız’ deyince tekrar, ‘Lütfen gidin’ dedim. Sonra tam duymadım ama ‘Siz göreceksiniz’ gibi şeyler söyleyerek ayrıldı. Polise gittik ifade verdik, polis de ‘Görüntü kaydı olsaydı iyi olurdu ama böyle takip etmemizin anlamı yok’ dedi. Hiç bir Sünni kardeşimiz bunu kabullenemez... Vahşettir bu. Bunu kimse yapamaz, Peygamberimiz Hıristiyan ve Yahudi ile komşu olarak yaşadı. Bunu yapanlar, ‘Ya benden olacaksın ya da yaşam hakkınız olmayacaktır’ diyor. Hangi asırda hangi ülkedeyiz?”

Haberin Devamı

‘Şiileri ve Aleviler IŞİD’in hedef kitlesi’

“Bunlar beklediğimiz olaylardı. bundan sonra da böyle olaylar olacak” diyen Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut ise son 1 ayda gerçekleşen 2 saldırıya ilişkin şunları kaydetti: “Selefiler, IŞİD uzun zamandan beri Şiileri, Alevileri hedef kitle kabul etmiş. Bu sadece Irak, Suriye, Lübnan’da değil. Elinin uzandığı her bölgede Şiilere zarar vermeyi hedefliyorlar. Şikâyetçi olduğumuz esas konu, devletimizi yönetenlerin onlara açıkça tavır takınmıyor oluşları. Hatta bazen üstü örtülü destek verici beyanatlarda bulunuyorlar. Mesela ‘terörist’ demiyorlar. Bundan sonra da böyle olaylar olacak. Devletin siyaseti böyle oldukça, biz ses etmedikçe, oyunlarla provoke olmadıkça daha çok üzerimize gelecekler.”