Gündem Esenyurt'taki cinayetin detayları belli oldu! Günlük kiralık dairede yaşanmıştı

Esenyurt'taki cinayetin detayları belli oldu! Günlük kiralık dairede yaşanmıştı

03.12.2023 - 18:49 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta günlük kiralık dairede bir cinayet işlenmişti. Cinayetin detayları ortaya çıktı. Günlük kiralık dairede yaşanan olayın kız meselesi yüzünden olduğu açıklandı. Zanlının kaçma anları ise güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Esenyurt’ta günlük kiralık dairede işlenen cinayetin kız meselesi yüzünden olduğu ortaya çıktı. Evde bulunan şahısların ve zanlının kaçış anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nde gece saat 00.35 sıralarında günlük kiralık bir evde arkadaşlar arasında tartışma çıkmıştı. Şahıslardan biri, diğerine 4 el ateş edip olay yerinden kaçmıştı. Vurulan şahıs olay yerinde hayatını kaybederken, polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışma sonrası şüpheli İ.Y. 2 saat sonra yakalanmıştı. Cinayetin detayları ortaya çıktı.

Esenyurttaki cinayetin detayları belli oldu Günlük kiralık dairede yaşanmıştı

Polis ekipleri tarafından yapılan detaylı araştırmada, ölen kişinin isminin Mehmet Ali Polat olduğu belirlendi. İ.Y’nin olay günü evde bulunan şahıslarla aralarında kız meselesi yüzünden tartıştığı ve olayın meydana geldiği belirlendi. Şüpheli Bağcılar’da M.İ. isimli şahısla birlikte yakalandı. M.İ.'nin üzerinde 1 adet silah ele geçirildi. Ölen Mehmet Ali Polat ve M.İ.'nin benzer suçlardan çok sayıda kaydı olduğu tespit edildi. Şüpheli şahısların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

KİRALIK EVE GİRDİĞİ ANLAR KAMERADA

Muhammet Ali Polat'ın öldürüldüğü günlük kiralık dairenin girişinde bulunan güvenlik kamerasını incelemeye alan polis ekipleri, olay öncesinde binaya M.İ. ve İ.Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin girdiğini belirledi. Görüntülerde ilk olarak M.İ. ve İ.Y. ile birlikte 3 kişinin eve girdiği, ardından da motosikletini sokağa park eden kurye ve beraberindeki bir kişinin eve girdiği görülüyor. Eve son olarak yanındaki arkadaşıyla Muhammet Ali Polat geliyor. Güvenlik kamerası görüntülerinde cinayetin işlendiği 00.14 sıralarında M.İ. ve İ.Y.'nin binadan çıktıkları görülüyor.

"BENİM OĞLUM 4 GÜNDÜR KAYIPTI"

Silahla öldürülen Muhammet Ali Polat'ın babaannesi Sıdıka Polat, "Benim oğlum 4 gündür kayıptı, arıyorduk bulamıyorduk. Mehmet Ali 'yi unutamam. Oğlumu unutamam. Dört gündür oğlum kayıptı. Bir hafta, iki gün geldi. Karakola giderek kayıp başvurusunda bulunmuştuk. Bugün polisler aradı, oğlunuz yoğun bakımda dediler. Benim çocuğumun yuvası yıkıldı, uzak memleketten gelmişti. Mehmet Ali çalışmıyordu, Mehmet Ali'yi öldürenler yakalanmış" dedi.

"4 GÜN BİR EVE KAPATIP İŞKENCE ETMİŞLER"

Yenge Gönül Polat ise, "Yeğenimiz 4 gündür kayıptı, ailesi onu arıyordu. 4 gün bir eve kapatıp, işkence etmişler. Çocuğu öldürmüşler. Artık başka anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin. Çocukların eline para, araba, ceplerine uyuşturucuyu koyup, iş bitiren bu çete çökertilsin" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BENİM YEĞENİM DAHA 18 YAŞINDAYDI"

Amcasının oğlu Vehbi Polat, "Benim yeğenim daha 18 yaşındaydı, kimseye zararı olmayan bir çocuktu. Esenyurt'ta tekel saldırıları oldu, bir grup var onların çökertilmesini istiyorum. Yeğenim daha 18 yaşında, Esenyurt'ta bir evde alıkonuluyor, buna bir dur denilsin. Benim yeğenim daha 18 yaşındaydı" ifadelerini kullandı. Gözaltındaki 4 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayetin şüphelileri adliyeye sevk edildi

Esenyurt’ta günlük kiralık dairede işlenen cinayetin şüphelileri adliyeye sevk edildi.


Esenyurt Süleymaniye Mahallesi’nde gece saat 00.35 sıralarında günlük kiralık bir evde kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada İ.Y. isimli şahıs, Mehmet Ali Polat'ı vurarak öldürmüştü. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda İ.Y.’yi yakalamıştı. Çalışmalar sonucunda M.İ. isimli şüpheli de üzerinde silahla birlikte yakalandı. Olayla ilgili O.K. ve K.Ç. isimli şahıslar da gözaltına alınırken, toplam 4 şüpheli emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.