Gündem Eşini öldüren kocaya 'haksız tahrik indirimi'

Eşini öldüren kocaya 'haksız tahrik indirimi'

06.02.2015 - 11:01 | Son Güncellenme:

Yılbaşı günü eşini öldüren sanık için savcı ’haksız tahrik’ indirimi istedi...

Eşini öldüren kocaya haksız tahrik indirimi

Küçükçekmece’de kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Nimet K.’yı bıçaklayarak öldüren Murat K.’nın, ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan ’ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle yargılanmasına başlandı. Savcı, ilk duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaada maktul Nimet K.’nın başkasıyla duygusal ilişki yaşadığına atıfta bulunarak, ’haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Küçükçekmece’de 31 Aralık 2013 günü Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin otoparkında kendisini aldattığı gerekçesiyle 2 çocuk annesi eşi Nimet K.’yı bıçaklayarak öldürmek suçundan hakkında 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istenen Murat K., olaydan 13 ay sonra hakim huzuruna çıktı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Murat K. ve olaydan hemen sonra Murat K’yı darp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık M.Ç. ile avukatları katıldı.

'EŞİM AKLI BAŞINDA YAPMAZ' DEDİM

Sorgusu yapılan Murat K., davaya konu olaydan önce annesinin, eşinin eve bazı erkekler aldığı yönünde uyarılar yaptığını öne sürerek, "Ancak ben, 'eşim aklı başında insan, ne yaptığını bilir’ demiştim. Yine kardeşim olaydan bir hafta önce beni aradı, Nimet’in eve M.Ç’yi aldığını ve kapıyı açmadıklarını söyledi. Ben eşime bunu sordum, böyle bir şey olmadığını söyledi. Ben de ona inandım. Yine olaydan 3 gün önce kardeşim bana bazı telefon numaraları getirdi. Bunları da eşime sordum, yine 'böyle bir şey yok’ dedi, ona inandım. Kardeşimle aram bozuldu" dedi.

Haberin Devamı

Bu gelişmeler üzerine şüphelendiğini, olay günü bu nedenle işyerinden izin alarak evin olduğu yere gidip arabanın içinde beklemeye başladığını belirten Murat K., ifadesini şöyle sürdürdü:

KENDİME GELDİĞİMDE ARABADA KAN OLDUĞUNU GÖRDÜM’

"Annemi aradım, eşimin evden çıkmadığını söyledi. Bir süre sonra eşim evden çıktı, M.Ç’nin içinde olduğu arabaya bindi. Ben de takip ettim. Halkalı meydana 100 metre kala durdular. Ben de arabayla önlerine geçtim. Beni görünce arabayla kaçtılar. Telefonla M.Ç.’yi aradım, eşimi Halkalı Meydanı’na getirmesini söyledim. Bir süre sonra M.Ç. eşimi Halkalı Meydanı’na bıraktı. Doktora gittik. Eve gitmek için arabaya bindik, telefonunu istedim, vermedi. Bana, 'sen adam değilsin’ gibi sözler söyledi. Ben de korkutmak için arka koltuğun cebinde bulunan bıçağı aldım. Belki telefonu verir diye korkutmak istedim. Bana, 'sen adam değilsin, ben M.Ç.’ye gideceğim, M.Ç. seni öldürür’ şeklinde sözler söyleyince bıçakla vurmaya başlamışım. Kendime geldiğimde kan olduğunu gördüm ve hemen arabayla hastanenin acil servisine götürdüm. Daha sonra beni karakola çağırdılar. Karakola gideceğim sırada M.Ç. ve arkadaşları geldiler. M.Ç. bana yumrukla vurdu. Ben karakola gittim. Bu olayın olmasını istemedim, öldürmeye niyetim yoktu. Pişmanım, keşke olmasaydı."

Haberin Devamı

'TELEFONLA KONUŞUYORDUK’

Maktul Nimet K. ile ilişkisi olduğu öne sürülen ve Murat K.’yı yumrukladığı için 'basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık M.Ç., Nimet K. ile duygusal ilişkisi olduğunu kabul ederek, "Telefonla konuşuyorduk" dedi.

'NİMET’İ BIÇAKLADIĞINI ÖĞRENDİM MURAT’I YUMRUKLADIM’

Olay günü Nimet K.’nın kendisini arayarak hastaneye gideceğini ve kendisinin de onunla gitmesini istediğini belirten M.Ç., "Ben de gidip Nimet’i aldım. Halkalı Meydanı’na yaklaştığımızda beyaz bir araba önümüzde durdu. Murat arabadan indi, biz de kaçtık. Sonra Murat beni aradı, Nimet’i Halkalı Meydanı’na getirmemi istedi. Çocuklarının üzerine yemin ederek bir şey yapmayacağını söyledi. Halkalı Meydanı’na gidip Nimet’i bıraktım. Hastaneye kadar takip ettim. Nimet hastanedeyken bana mesaj attı, 'Sıkıntılı bir durum yok’ deyince ben de geri döndüm. Sonra Nimet’in bıçaklandığını öğrendim, hastaneye gittim ve Murat’ı görünce yumrukla vurdum" dedi.

Haberin Devamı

SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

İfadelerin ardından esas hakkındaki mütalaasını veren duruşma savcısı Gökhan Sayın, maktül Nimet K. ile tutuksuz sanık M.Ç.’nin duygusal ilişki yaşadığına atıfta bulunarak tutuklu sanık Murat K. için, ’Haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savcı Sayın ayrıca Murat K.’yı yumruklayan M.Ç.’nin de 'basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 31 Aralık 2013’te sanık Murat K.’nın eşi maktul Nimet K. ile aralarında duygusal ilişki bulunduğundan şüphelendiği tutuksuz sanık M.Ç.’yi takip ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bu nedenle eşi ile tartışan Murat K.’nın arabadan aldığı bıçakla eşini bıçaklayarak yaraladığı belirtilen iddianamede, aldığı bıçak darbesi ile yaralanan maktul Nimet K.’nın 17 gün sonra hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bıçaklama olayını duyan M.Ç.’nin hastaneye gelerek Murat K.’yı yumrukladığı kaydedilen iddianamede, sanık Murat K. hakkında ’yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, sanık M.Ç. hakkında da ’basit yaralama’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.