Gündem Eşinin diploma almasını göremedi

Eşinin diploma almasını göremedi

21.11.2008 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Eşinin diploma almasını göremedi

AĞRI’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Binbaşı 39 yaşındaki Süleyman Can’ın en büyük hayalinin, eşi 37 yaşındaki Meltem Deniz Can’ın ziraat mühendisi olmasını görmek olduğu belirtildi. Harran Üniversitesi’ne kayıt yaptıran Meltem Deniz Can, eşinin şehit olmasıyla cenaze için Ankara’ya gidince yarın başlayacak vize sınavlarına da katılamadı.
Selçuk Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksekokulu Süt Ürünleri Bölümü’nden tekniker olarak mezun olan, ziraat mühendisliği için hazırlık yaparken bu idealini Binbaşı Süleyman Can ile evlenince gerçekleştiremeyen, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nda memur olarak çalışan Meltem Deniz Can, şehit eşi Binbaşı Süleyman Can’ın teşviki ve desteğiyle geçen yıl Doğrudan Geçiş Sınavı’na (DGS) katılıp kazanarak, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Kaydını eşiyle birlikte Şanlıurfa’ya giderek yaptıran Meltem Deniz Can, oğulları Onur’un OKS’ye hazırlanması nedeniyle 2007-2008 öğretim yılı için kayıt dondurma hakkını kullandı, bir yıl aradan sonra 2008-2009 öğretim yılında Şanlıurfa’ya gelerek derslere katıldı.
Başarılı bir üniversite öğrencisi olarak tanınan, çevresinde şehit haberleriyle sürekli endişeye kapıldığını söylediği belirtilen Meltem Deniz Can, eşinin şehit olması üzerine Ankara’ya gitti. Can’ın bu nedenle yarın başlayacak vize sınavlarına da katılamayacağı öğrenildi. Ancak, Can’ın özel durumu nedeniyle talep ettiği takdirde intibak sınavına katılabileceği, sınav hakkının saklı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

“EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sadettin Gürsöz, eşi Meltem Deniz'in hocası olarak Binbaşı Süleyman Can'la tanıştığını ve şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Şehit Binbaşı Süleyman Can'ın en büyük isteğinin eşinin ziraat mühendisi olarak mezuniyet törenine katılmak olduğunu anlatan Doç. Dr. Gürsöz, şunları söyledi:
“Şehit Binbaşımız, eşinin kaydını yaptırırken, evlendikten sonra hayallerini ertelemek zorunda kalan Meldem Deniz hanımın içinde ukte olarak kalan ziraat mühendisliğini gerçekleştirmesi için sınava girmeye zorladığını söyledi. Normalde kazanılması zor olan DGS’yi Meltem Deniz Can başarıyla kazanıp, üniversitemize kayıt yaptırdı. Geçen yıl çocuklarının OKS sınavına girmesinden dolayı kaydını dondurmuştuk. Bu yıl derslerine giriyordu ve çok başarılıydı. Binbaşımız bana sürekli olarak en büyük isteğinin eşinin ziraat mühendisi olacağı mezuniyet törenine katılmak olduğunu söylüyordu. Ama acı haber maalesef eşi ve ailesi kadar bizleri de derinden etkiledi. Üniversite yönetimi olarak şehidimizin hayalinin gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Binbaşımızın eşi artık bize emanet. Kendisine her türlü desteği sağlayacağımız. Eşi Meltem Deniz Can'ın ziraat mühendisi olarak üniversitemizden mezun olması, şehidimizin arzusunun yerine getirilmesi olacak.”