Gündem Eski Bakan cenazeleri almaya geldi

Eski Bakan cenazeleri almaya geldi

06.03.2013 - 12:19 | Son Güncellenme:

Adana'da dün yaşanan arazi kavgasında 5 kişi ölmüş 7 kişi de yaralanmıştı. Ölenlerden ikisinin Orman eski Bakanı Arif Sezer’in kayınbiraderi ve yeğeni olduğu ortaya çıktı. 3 ay sonra baba olmaya hazırlanan İlker Mazı'nın da babası Mahmut Mazı'ya siper olduğu için hayatını kaybettiği anlaşıldı. Cenazeleri morgdan almaya gelen Arif Sezer üzüntüsünü dile getirdi.

Eski Bakan cenazeleri almaya geldi

Adana’da 5 kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığı kavgasında eski Orman Bakanı Arif Sezer’in kayınbiraderi ve yeğeni de hayatını kaybetti. Ceyhan ilçesine bağlı Kösreli beldesinde tarla anlaşmazlığı yüzünden 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Kavgada kayınbiraderi Mahmut Mazı ile yeğeni İlker Mazı’yı kaybeden eski Orman Bakanı Arif Sezer, cenazeleri teslim almak üzere adana Adli Tıp Kurumu morguna geldi.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sezer, “Zor bir olay, acı bir olay. Allah, iki tarafa da sabır versin. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Değer mi? Değmez. Üzüntülüyüm” diye konuştu.

Kavgada hayatını kaybeden İl Genel Meclis üyesi Mahmut Mazı ile oğlu İlker Mazı’nın ikindi namazına müteakiben Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

BABASINA SİPER OLMUŞ

Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Kösreli Beldesi’nde arazi anlaşmazlığı yüzünden 2 aile arasında çıkan çatışmada, İlker Mazı’nın Babası Mahmut Mazı’ya siper olduğu öğrenildi. İlker Mazı babasını kurşunlardan korumak için önüne geçerken çatışmada her ikiside hayatını kaybetti.

3 AY SONRA BABA OLACAKTI

Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Kösreli Beldesi’nde arazi anlaşmazlığı yüzünden 2 aile arasında çıkan çatışmada, hayatını kaybeden İlker Mazı’nın 1 yıllık evli olduğu bildirildi. İlker Mazı’nın eşinin de 6 aylık hamile olduğu ve bir erkek bebek bekledikleri öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana’nın Ceyhan ilçesinde iki grup arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 5 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki grup arasında çıkan ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, İsmail Tan, Mehmet Tan ile Yunus Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kavgayla ilgili soruşturma sürüyor.

Polis ve jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Tan ailesine ait arazilerin bir kısmının, hissedarlardan bazıları tarafından Mazı ailesine satıldığı, daha sonra arazinin ölçüleriyle ilgili anlaşmazlık yaşandığı belirlendi.

İki ailenin yaklaşık 3 dönümlük arazi nedeniyle davalık oldukları, bugün de Mazı ailesinin tarlada ölçüm yapmak isterken Tan ailesiyle aralarında tartışma çıktığı ve tartışmanın kısa sürede silahlı kavgaya dönüştüğü bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, hastanenin yanı sıra iki ailenin de yaşadığı köyün giriş ve çıkışını kontrol altında tuttuğu öğrenildi.