Gündem Eski bakanlar ihtisas komisyon başkanı oldu

Eski bakanlar ihtisas komisyon başkanı oldu

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 Mayıs seçimlerinin ardından oluşan yeni Meclis tablosuyla birlikte, 28. Dönem’de TBMM Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının üyelerinin kimler olacağı merak ediliyordu. Komisyon başkanlıklarını kazanacak çoğunluğa sahip olan AK Parti’de bu kapsamda günlerdir hummalı bir çalışma yürütüldü.

Eski bakanlar ihtisas komisyon başkanı oldu

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplananan Genel Kurul’da da, tüm partilerin Başkanlık Divanı ve komisyon üyelikleri için gösterdikleri adayların oylaması yapıldı. Buna göre, AK Parti’den eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’den Gülizar Biçer Karaca, Yeşil Sol Parti’den İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve MHP’den Celal Adan TBMM Başkanvekilliği görevini üstlendi.

Haberin Devamı

Kâtip üyeleliklere ise AK Parti’den Kurtcan Çelebi, Rümeysa Kadak, Mahmut Atilla Kaya, Muhammet Adak, Havva Sibel Söylemez ve Adil Biçer; CHP’den Elvan Işık Gezmiş, Asu Kaya ve Sibel Suiçmez ile İYİ Parti’den Yasin Öztürk seçildi.

AK Parti’den Hasan Turan, Alpay Özalan, İbrahim Eyyüpoğlu; CHP’den Ensar Aytekin; MHP’den Sermet Atay ve Yeşil Sol Parti’den Tuncer Bakırhan da TBMM İdare Amiri olarak görev yapacak.

İlk teklif

Başkanlık Divanı ve komisyonların üyelerinin belirlenmesiyle birlikte, TBMM yeni dönemde yasama faaliyetlerine başlamaya hazır hale geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, ele alınacak ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasını sağlayacak düzenleme olacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Seçilen isimler

Kurul’daki oylamanın ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş, komisyonları başkanlık divanlarını belirlemek üzere toplantıya çağırdı. İhtisas komisyonlarının başkanlığına bazı istisnalar dışında eski kabine üyeleri görevlendirildi. Eski bakanlardan Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Dönmez ve Mehmet Kasapoğlu ise herhangi bir komisyonda üye olarak yer almadı. İhtisas Komisyonları’nın bazı yeni başkanları şöyle:

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu - Adil Karaismailoğlu

Çevre Komisyonu - Murat Kurum

Dışişleri Komisyonu - Fuat Oktay

İçişleri Komisyonu - Süleyman Soylu

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu - Derya Yanık

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu - Mahmut Özer

Milli Savunma Komisyonu - Hulusi Akar

Plan ve Bütçe Komisyonu - Mehmet Muş

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu - Vedat Bilgin

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu - Mustafa Varank

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu - Vahit Kirişci