Gündem Eski futbolcu Çatkıç’a tahliye

Eski futbolcu Çatkıç’a tahliye

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül’ün, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Eski futbolcu Çatkıç’a tahliye

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, savunma yapan tutuklu sanık Ömer Çatkıç, “Devlet üstün hizmet madalyasına layık görülmüşüm. Şimdi örgüt üyeliğiyle yargılanıyorum. 22 kilo kaybettim. Asla terör örgütü üyesi değilim. ByLock programını Zafer Biryol’un evinde yemekte olduğumuz bir sırada indirdim. Daha sonra sildim. Hiç kullanmadım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanıklardan Bekir İrtegün ise, 2009’da Ali isimli şahısla tanıştığını, ByLock’u da bu kişinin tavsiyesiyle indirdiğini belirterek, “O zamanlar iyi niyetli insanlar diyerek iletişim kurmuştum” dedi. Mahkeme heyeti, yurt dışı çıkış yasağı şartıyla Çatkıç’ın tahliyesine, Zafer Biryol’un tutukluluğunun devamına hükmetti. Diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin ise devamına karar verildi. Duruşma 10 Ocak’a ertelendi. l DHA