Gündem Eski sevgili evi bastı: Üç ölü

Eski sevgili evi bastı: Üç ölü

28.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta eski sevgilisinin evini silahla basan Yavuz Selim Bektaş, dehşet saçtı. Beril Varol ve birlikte yaşadığı Ömer Akın’ı vurarak öldüren Bektaş, ardından intihar etti.

Eski sevgili evi bastı: Üç ölü

Ferit Zengin İstanbul  - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde mühendis olarak görev yapan 27 yaşındaki Beril Varol, ayrıldığı erkek arkadaşı tarafından başından vurularak öldürüldü. Katil, Varol’la birlikte aynı evde yaşayan mühendis öğretim üyesi Ömer Akın’ı da başından vurduktan sonra intihar etti. Mühendis olan ancak müzisyenlik yapan katil Yavuz Selim Bektaş’ın, cebinde intihar notu olduğu belirlendi. 

Haberin Devamı

Fulya, Mehmetçik Caddesi üzerinde bulunan bir binanın dördüncü katında dün sabaha karşı yaşanan olay, Yavuz Selim Bektaş’ın birliktelik yaşadığı Beril Varol’un kendisini terk etmesini hazmedememesi üzerine yaşandı. Bektaş’tan şiddet görünce geçen yıl ayrılma kararı alan Varol’un, kendisini sürekli rahatsız eden saldırgandan şikayetçi olduğu öğrenildi. 

Ekim ayında savcılığa yapılan şikayetin ardından Bektaş hakkında uzaklaştırma kararı alındı. Karar süresince genç kadına yaklaşmayan Yavuz Selim Bektaş, eski sevgilisinin doktora yaptığı üniversiteden arkadaşı Ömer Akın ile aynı evde yaşadığı bilgisine ulaşınca dün sabah saatlerinde silahla evi bastı. Kapıyı zorla açtırarak içeri girdiği evde Beril Varol’a ateş eden Bektaş, ardından evde bulunan Ömer Akın’a ateş etti. Her iki genci de başlarından vurarak öldüren Bektaş, aynı silahla intihar etti. İhbar üzerine sonrası eve giden polis ve sağlık ekipleri 3 kişiyi de ölü buldu. Varol’un ölümüyle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, “Acılı ve öfkeliyiz. Bu şiddet, bu zihniyet bitsin” dedi. 

Haberin Devamı

Uzaklaştırma kararı bitmiş

Öldürülen Ömer Akın’ın ağabeyi Gökhan Akın, “Çocuklar sabah işe giderken, adam ya kapıda beklemiş ya da zorla içeri girmiş. Onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırmışlardı. Yakın zamanda bitti o uzaklaştırma kararı. Komşular sesleri duyunca bağırmışlar, o sırada silah sesleri duyulmuş. Kapıyı da arkadan kilitlemiş. Bir de not bırakmış ‘Yaşadığımı yaşadım’ gibi bir şey yazmış” diye konuştu.