Gündem Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır? TDK'ya Göre Estağfurullah Kelimesinin Anlamı Nedir?

Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır? TDK'ya Göre Estağfurullah Kelimesinin Anlamı Nedir?

23.04.2020 - 18:55 | Son Güncellenme:

Estağfurullah günlük konuşma dilimiz içinde çokça kullanılır. Arapça kökenli kelime istiğfardan gelir. İstiğfar Allah’tan suçların bağışlanmasını dilemek anlamına gelir. Estağfurullah nedir, ne için kullanılır? Kısaca TDK’ya göre ne anlama gelir? Sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır TDKya Göre Estağfurullah Kelimesinin Anlamı Nedir

Teşekkür ve tevazu sözü olarak kullanılan kelime dilimizde karşıdaki kişinin sözlerini onaylamak içinde kullanılır.

Haberin Devamı

Estağfurullah Nedir, Ne İçin Kullanılır? 

Allah’tan af ve mağfiret dilerim manasına gelen estağfurullah, tevazu ve teşekkür sözü olarak dilimizde yer almaktadır. Kelime bir tövbe ifadesidir. Dini lügatte estağfurullah bağışlanma amacı ile Rabden af dilemek olarak tanımlanır. Türkçemizde ise ikram ve hürmet karşısında tevazu maksadı ile söylenir. Müslümanın kendisine yapılan hürmet, övgü, ikram ve teşekküre karşı estağfurullah demesi kendisine atfedilen güzelliklerin ve faziletlerin asıl sahibinin Allah olmasını kabul etmesi anlamına gelir.

TDK'ya Göre Estağfurullah Kelimesinin Anlamı Nedir?

Arapça olan kelimenin Türk Dil Kurumunda yer alan sözlük anlamı ise yaptığı bir davranış ya da işten dolayı kendisine teşekkür edilen kimsenin bir şey değil anlamında kullandığı kelimedir. Alçak gönüllük ve incelik ifade eder.