Gündem Everest’te çığ faciası

Everest’te çığ faciası

19.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın zirvesi Everest’te dün sabah meydana gelen çığ faciasında 12 Şerpa hayatını kaybetti. Çığ, bugüne dek Everest’te en fazla can kaybına neden olan facia oldu

Everest’te çığ faciası

Dünyanın zirvesi kabul edilen Nepal’deki Everest Dağı’nda dün sabah meydana gelen çığ faciasında 12 Şerpa kılavuzunun yaşamını yitirdiği açıklandı. Çığ, Şerpa kılavuzlarının sabah saat 06.30 sıralarında ikinci kamp yakınlarında dağcıların iplerini kontrol ettiği sırada düştü.
Kampta, 8 bin 850 metre yüksekliğindeki Everest’e tırmanmak için hava koşullarının düzelmesini bekleyen yüzlerce dağcı ile kılavuzları bulunuyordu. Çığ, şimdiye kadar Everest’te en fazla can kaybına neden olan facia oldu.

Kardeşine mesaj yolladı
8 bin 850 metre yükseklikteki Everest’e tırmanmak için hava koşullarının düzelmesini bekleyen dağcılar arasında bulunan ve ‘Zirvedeki Türk kızı’ olarak bilinen Prof. Dr. Gülnur Tumbat’tan ise iyi haber geldi. Prof. Dr. Tumbat, olayın duyulmasının ardından Denizli’de yaşayan kardeşi yeminli tercüman Aynur Orman’a mesaj göndererek durumunun iyi olduğunu belirtip kendisini merak etmemelerini söyledi.
Prof. Dr. Tumbat, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından İngilizce olarak, “Bu sabah uyandım, büyük bir çığ. Çok kayba ve yaralanmalara neden oldu. Büyük kurtarma operasyonu düzenleniyor şu an. Ben iyiyim, merak etmeyin. Ekibim ile kamptayım” mesajını paylaştı.