Gündem Evsizler spor salonuna toplandı

Evsizler spor salonuna toplandı

12.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarılarda bulunduğu soğuk hava dalgası İstanbul’da önceki gece ve dün etkili oldu.

Evsizler spor salonuna toplandı

Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı İstanbul’da gece boyunca 9 binanın çatısı uçtu, 11 ağaç devrildi. Karla mücadele çalışmalarında 4 bin ton tuz, 43 ton solüsyon kullanıldı. Sıcaklıkların Cuma günü mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.
Bağcılar’da bir alt geçitteki Suriyeli çocuklar ve anneleri, ateş yakıp ısınmaya çalıştılar. Yoğun kar yağışı, kısa sürede Taksim Meydanı’nı da beyaza bürüdü. Kar nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte güçlük çekerken, bazı vatandaşlar ise Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde selfie çekti.
Anadolu Feneri civarında etkili olan fırtınanın hızı ise saatte 98 kilometre olarak ölçüldü. Sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda görüş mesafesi 2 kilometreye, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 500 metreye kadar düştü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler ise, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanıyor. Kadın ve erkekler için oluşturulan ayrı bölümlerde konuk edilen 521 vatandaşın banyo ihtiyaçları karşılanarak, saç sakal tıraşları yapılıyor.