Gündem F1 YOKSA FORMULAZ VAR!

F1 YOKSA FORMULAZ VAR!

04.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’nin Tunca Beldesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve tahta arabalarla gerçekleştirilen, “Red Bull Formulaz” yarışları nefes kesti.

F1 YOKSA FORMULAZ VAR

“Formula giderse Formulaz gelir” sloganı ile yola çıkan ve 2011’de ekibiyle Formula 1’in şampiyonluğunu elde eden Red Bull, bu kez tahta arabalar ile düzenlenen ve “Formulaz” adı verilen yarışlara ev sahipliği yaptı. Tunca Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğe, değişik türlerde 81 tahta araba katıldı. Yarışlar, 18-40 ile 40 ve üzeri yaş kategorisi olmak üzere iki ayrı grupta yapıldı.
Yarışmacılar, kendi tasarımları olan tahta arabalar ile yarışlara katıldı. Yarışmada mücadele edecek olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalar önce tanıtıldı.

Lazborghini de katıldı
Formula 1 araçlarına benzetilen bir tahta araba ile, ’Lazbulans’ adı verilen bir diğeri dikkat çekti. Murat Terzi adlı bir yarışmacı da tahta arabasına, ’Lazborgini’ adını verdi. Terzi, “Hayatta hep bir Lamborghinim olmasını isterdim. O olmadı ama 100 liraya Lazborginim oldu” dedi.
Yaklaşık 1500 kişinin izlediği yarışmada katılımcılar 1.3 kilometrelik dik parkurda yarıştı. Yarışlar sonucunda ilk 3’e girenlere Cumhuriyet altını ile kiloları ağırlığında Red Bull hediye edildi.


Start 153 metre geride


Yol boyunca, “Dikkat tahta araba çıkabilir”, “Uçuruma düşmek yasaktır”, “Sollama yapmak yasaktır” ve “Start 153 metre geride kaldı” yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti.