Gündem Fatih'te sırt çantasıyla götürdüğü kedileri öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında flaş karar

Fatih'te sırt çantasıyla götürdüğü kedileri öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında flaş karar

20.12.2023 - 11:29 | Son Güncellenme:

Fatih’te sokak kedilerini sırt çantasına koyarak götüren ve 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı davada mahkeme, sanığın Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verdi.

Fatihte sırt çantasıyla götürdüğü kedileri öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında flaş karar

Fatih’te 31 Ekim 2023’de daha iyi bakacağını söylediği Fatih Camii çevresindeki sokak kedilerini sırt çantasına koyarak götüren ve iş yerinin ofis kısmında ölü bulunan 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanık Fatih Mehmet Ö.’nün (44) yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fatih Mehmet Ö. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemede müştekiler Şule Gül, İndira Fayzullina ve Kadriye Yoldaş da taraf avukatlarıyla hazır bulundu.

‘’KENDİSİNDEN FOTOĞRAF İSTEDİĞİMİZDE SÜREKLİ ‘ÇİFTLİKTELER’ DİYEREK OYALADI’’

Sanıkla Fatih Camii’ndeki besleme alanından tanışıklığının olduğunu söyleyen müşteki Yoldaş, ‘’Olayın olduğu günün gecesinde bir kedi verdim. Orada bulunan arkadaşlarımın ‘sanığa kedi verme, biz de verdik’ deyip onun süreli kedi aldığını söylediler. Ben de verdiğim kediyi getirmesini istemek için telefon ettim. Bana İzmit’teki çiftliğe götürdüğünü, orada dayısının baktığını söyledi. Kendisinden fotoğraf istediğimizde sürekli ‘çiftlikteler’ diyerek oyaladı. Sonrasında biz zaten kedileri topladığını anladık. Bunun üzerine Fatih Camii çevresinde nöbet tutar hale geldik. Camiye geldiğini çok gördük ancak olay üzerinde hiç yakalayamadık’’ dedi.

Haberin Devamı

‘’ÇÖPE ATMADAN ÖNCE İÇİNE BAKTIĞIMDA 3 ADET KEDİ ÖLÜSÜ VARDI’’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Türkan, "Sanık Fatih Mehmet Ö.’yü çalışanı Bahri abi vasıtasıyla tanıyorum. Bahri abi yoğurt kovalarını taşımam için beni çağırdı, 100 lira karşılığında çalıştım. Kovaları binanın dışındaki depodan alarak binanın çatı katına çıkardım. Kovaları bıraktığım yerde tuhaf bir koku vardı, alışılmış bir koku değildi. Fatih Bey bana işim bittiğinde siyah poşet içerisinde bir şey verdi. Poşet ağırdı, ben de çöpe atmadan önce içine baktığımda 3 adet kedi ölüsü vardı. O anki refleksle sanıktan şüphelenmedim, geri götürecektim ancak tartışma çıkar diye götürmedim’’ şeklinde konuştu.

Diğer tanık Cenk Eker ise sanığın kedileri gördüğünde zaman zaman ‘senin gözünü çıkaracağım, seni katledeceğim’ dediğini duyduğunu, bazı geceler kedilerin bağırma sesini işittiğini, sanığın iş yerinde yatıp kalktığını ve birkaç kez de sanığı kafese benzer yaptığı şeyle kedileri yakalama çalışırken gördüğünü söyledi.

TUTUKSUZ YARGILANMAK İSTEDİ

Duruşmada savunma yapan sanık Fatih Mehmet Ö., "Tutuksuz yargılanmamı istiyorum, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederim. 50 yıllık dükkanım çocuğumun başına kalmıştır. Mağdur durumdayım. Benim buraya girme nedenim oğlumdur. Oğlum ben polis merkezine gittikten sonra benim elbiselerime hayvan ölülerini sarmış, ben neden kendi elbiselerime böyle bir şey yapayım?’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Duruşmada sanık avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Müşteki avukatları ise sanığın sadece hayvanlar için değil insanlar için de tehdit niteliğinde olduğunu söyleyerek tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini istedi.

SANIĞIN GÖZLEM ALTINA ALINMASINA VE TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Fatih Mehmet Ö.’nün tutukluluk halinin devamına, ayrıca suçu işlediği tarihte akıl hastası olup olmadığına ve işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığına ilişkin tespitlerin yapılması için sanığın Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verdi.

Haberin Devamı

MİKRO ÇİPİ BULUNAN KEDİNİN SAHİBİ TESPİT EDİLECEK

Müştekilerin katılma taleplerini doğrudan suçtan zarar gören olmadıkları gerekçesiyle reddeden mahkeme, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazı yazılarak olayda ele geçen ve mikro çipi bulunan kedinin sahibinin tespit edilerek mahkemeye bildirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Öte yandan duruşmanın ardından izleyici olarak katılanlar, sanığın tahliye edilmemesini sevinçle karşıladılar.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün sahibi olduğu işletmenin ofis kısmında 9 adet ölü kedi ele geçirildiği, görüntü izleme tutanağına göre çantaya kedi koyduğunun tespit edildiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.